Lehet-e teljes életet élni kopaszodó fiatalként? (20F)
20 éves vagyok és máris kopaszodok :/ visszanéztem képeken, de ez a folyamat már 8-10 hónapja elkezdődött, most viszont már takargatni sem tudom (feltűnés nélkül), hogy kopaszodok ('háromszög alakú bevágások' már megtették útjukat a fej középpontja felé...:'D
na de viccet félretéve, oké genetika (tényleg az, mert nem véletlenszerű helyekről hullik a hajam, hanem a tipikus helyeken, amiből nyilvánvalóan genetikai úton szerzett kopaszodás tapasztalható.
Depressziós vagyok már másfél hónapja, gondolkodtam rajta, hogy levágatom a hajam..egyelőre rövidebbre aztán teljesen, de nem mernék kimenni az emberek elé. A Depresszióm oka leginkább, hogy alig 20 évesen máris tizedannyira csökkent a lehetőségem ismerkedni, mivel a kopaszodó fiatalok senkinek sem kellenek, legfeljebb a sárm vagy a vonzó test miatt. A lényeg, hogy a hajam értékes részem ...volt..És az öngyilkosság gondolatát sem zártam ki, bár tudom hülyeség, de az életem legfontosabb részét veszítem el...Az, hogy vonzó voltam mások számára a hajamtól függött. Egészséges, erős, életteli hajból mára repedezett, törékeny, hulló cérna lett, vagy nem tudom minek nevezni. Jobban elviseltem volna a ráncokat, vagy más idősödő jelzést....20 évesen..egyébként arcra nem vagyok koravén. Hát nem tudom mit tegyek, emberekkel már szinte egyáltalán nem találkozok, nem is értik a depresszióm okát. Mit tehetnék, hogy újra...hasonló teljes életet éljek, mint 2 hónapja, amikor még nem volt látszata a kopaszodó hajstílusnak, egyébként én nem találom vonzónak. Magamnak se tetszenék így.
#11, bocsi csak most láttam, (amit most írok, azt nem orvosként írom, viszont orvosok jelentették ki); DHT blokkoló gyógyszer szedésével megáll/leassul a genetikai hajhullás. A gyógyszer neve: Propecia (1mg), vagy más néven Finasteride (1mg), (Még a minoxodil is lehet, de én csak a az előbbi gyógyszert szedtem. Főleg azokra az esetekre jó, akiknek most kezdett (2-3 pár hónapja) genetikailag kopaszodni (kb. akkor kopaszodik valaki, amikor az apja vagy a nagyapja kopaszodott, szinten ugyanabban az életkorban), ezt csak azért írom, mert fontos tudni, hogy tényleg genetikailag történik ez, nem pedig más tényezők miatt/vagy csak ideiglenesen.
Ha érdekel ez az egész, akkor a ,,Hair Loss show'' csatornára iratkozz fel a youtuben, ausztrál orvosok elmondanak mindent róla, amit tudni kell, pl azt, hogy kezdetben mennyi ideig kell szedni, mikor lehet szünetet tartani (vagy mikor kell szünetet tartani), a mellékhatásokról.
Ha esetleg valami nem lenne egyértelmű, akkor kérdezhetsz tőlem is :)
#16 igen :( ráadásul urulógián, de már egyre több ''hajklinika'' is engedélyt kap rá. Illetve, hogy az milyen áron van, azt nem tudom sajnos.
Mexikóban recept nélkül kiadják ezt kb mindenhol. Viszont ez 5 mg, tehát kell egy éles kés hogy 0.9-1.25 mg-re tudd vágni, én 5 részre szeretem, de van aki 4 részre szokta. Nem emlékszek, hogy pontosan mennyi volt, valahol 2 és 4.000 ft között.
én a kérdező vagyok, és 7.éve, hogy szedem, hetente kb 3x 1 mg-t, eleinte 1 mg volt naponta, de az talán sok volt, és jelentősen csökkenti a libidót, de a heti 3x, sok sporttal, meg egészséges kajával magasan tartja, és úgy tűnik, hogy ez is elég.. Illetve tud okozni vizeletűrítési gondokat is, de csak minimálisan, és ez csak hosszú évek után jött elő. (Pl gyakrabban kell menned mosdóba, és tovább kell ''csorgatni'', elvileg hereérzékenységet is okozhat, ez nem sokszor tapasztaltam és akkor csak pár napig.)
szóval lehet, hogy az ember fején tartja a hajat, de azon a 3K-n kívül amit kérnek érte, még vannak más ''árai'' is. Korábban talán már írtam, és privát üzenetekben is sokszor, hogy a Hair Loss Show YT csatornát ajánlom, mert ott beszélnek erről (ők is a heti 3mg-t javasolják), illetve még 6 havonta 1 hónapos szünetet pluszban, arról is szó van, hogy hogy gyerekvállalás előtt hogy érdemes szedni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!