Ha már voltam mononukleózisus (antibiotikum allergia) kábé fél éve és most nincs bajom de beveszek egy antibiotikumot, akkor mi történhet velem?
Figyelt kérdés
2010. márc. 28. 12:20
1/4 anonim válasza:
Ne vagyél be önként antibiotikumot! Az orvosodnak meg mondd el a problémádat. Biztos van rá megoldás.
2/4 anonim válasza:
Nem értem a kérdést.A mononukleózis az nem antibiotikum allergiát jelent. Ez egy vírusos fertőző betegség, főleg fertőző nyállal terjed, emiatt is hívják csókbetegségnek, vagy Pfeiffer féle mirigyláznak is nevezik.Tünetei főleg a láz, torokfájás, nyaki nyirokcsomó duzzanat, izomfájdalom, levertség.Mivel vírusos, ezért antibiotikumot nem kell szedni rá mert hatástalan, sőt aki szed, azon bőrkiütések jelentkezhetnek, elég csúnyán.Ágynyugalom, lázcsillapító a gyógymód és vérkép ellenőrzés, mert máj, lép probléma is lehet a szövődménye.Amúgy sem szabad orvos utasítása nélkül szedni antibiotikumot,meg hát egy szem nem is érne semmit.Ha nincs semmi baj, ne vegyél be semmit magadtól, ha meg van, menj orvoshoz.
3/4 A kérdező kommentje:
amiiket leirtál pont a mononukleozis tünetei csak sok fajta neve van.és azért lett mer allergiás voltam a gyogszerre amit szedtem, ami az antibiotikum volt.és emiatt alakult ki.
2010. márc. 29. 13:32
4/4 anonim válasza:
már bocsánat de te tévedésben élsz. a mononukleozis VELEJÁRÓJA hogy kiütésed lesz az amoxicilintől ami bizonyos antibiotikumokban benne van. Sokszor így tudják megállapítani hogy ez a betegséged.....valami komoly bajod van, adnak rá amoxicilint de allergia mutatkozik......azt hiszem orvost kéne váltanod :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!