Van köztetek valaki, aki szorongásra, depresszióra szed valamilyen gyógyszert? Ha valaki kigyógyul, miért esik újra vissza?
1 évbe telt kb,mire el tudtam hagyni fokozatosan a Xanax és Citapram gyógyszereket. Másfél éve teljesen gyógyszermentes életet élek,de most újra rámtörtek azok az "érzések",mint mielőtt szakemberhez fordultam. Most újra elgondolkodtam rajta,hogy fel kellene venni vele a kapcsolatot. Szorongok,hányingerem van,nincs étvágyam,reggel hánytam is,nincs kedvem semmihez,legszívesebben ki sem szállnék az ágyból.
Nem akarom rögtön bebeszélni magamnak,hogy visszaestem,de megfordult a fejemben.
Kíváncsi lennék,hogy Ti mióta szedtek gyógyszert,akinek sikerült kigyógyulnia milyen módszerekkel "tartja most karban" magát?
Köszönöm előre is!
Én 2006 ban kb fél évig szedtem Zoloft-Rivotril kombót. Ez idő alatt kigyógyultam a pánikbetegségemből, és orvosi javaslatra abbahagytam a gyógyszerek szedését. A Rivora már előbb sem volt szükségem, azt már szeptemberben elhagyhattam. A Zoloftot meg fokozatosan kb 1,5 hónap alatt. A betegségem azóta sem tért vissza. Jut eszembe: ahogy beteg lettem, letettem a cigit, és a piát is. 0 alkohol, 0 cigaretta, azóta is.
Ha visszaestél, talán még nem voltál gyógyult, vagy nem változtattál az életeden. Kb ennyi.
Gyakorlatilag annyi történt, hogy a tüneti kezelés megvolt a gyógyszereknek hála, de a betegség forrása nem.
Ez körülbelül olyan, mintha állandóan lebetegednél és szednéd az antibiotikumot, de a kúra után egy-két héttel újra visszaesnél. Közben a probléma az immunrendszered, amit ha megerősítenél, többet nem kéne antibiotikumot szedned.
Itt is erről van szó. Kell a pszichoterápia ahhoz, hogy megoldd a problémáidat, a gyógyszerek csak egyfajta mankóként szolgálnak. Ha vissza is mennél az orvoshoz, mellette járjál el pszichológushoz is.
Mert sztem ebből nem lehet kigyógyulni...lehetnek jobb korszakok..de a visszaesés veszélye mindig fent áll... Én másfél hónapig vtam bent a pszichiátrián. Gyógyszerfüggőként kerültem ki (frontin, ketilept, scippa) és rászoktam a dohányzásra... ez volt májusba...egy darabig elvtam...aztán a meló miatt elrontottam a gyógyszerezést....sokat doliztam... napi 15-18órákat...elkezdtem kihagyni az adagokat... szenvedtem az elvonástól, de muszáj volt, mert ennyi meló mellett nem tudtam vna kialudni azt a rengeteg gyógyszert.... visszaesett az állapotom.... megint naon szorongtam, a kényszercselekvéseim felerősödtek, étvágytalan lettem... visszautaltattam magam.. segítségre volt szükségem.. de nem foglalkoztak velem... megemelték a gyógyszeradagomat, azt kiraktak mint macskát..........akk lett elegem a pszichoógusokból...meg vtam zuhanva... a hirtelen emelt gyógyszeradagot még nem szokta meg a szervezetem...ezek a gyógyszerek kezdetben...előhozhatják a szuicid gondolatokat....az elköv 2hónapba többször is volt, h bekómálva, begyógyszerezve találtak meg a lakótársamék, de pszichiátrián nem vtamtöbbet.. utoljára nov közepén szedtem gyógyszert vagy egy dobozzal....az volt a vége....azóta nem szedek semmit.. a gyógyszer sem megoldás... viszont gyógyszerek nélkül meg nem tok aludni...mindennap hajnali 1-2-ig fent vok... nem tok hízni..ink foly fogyok... a hangulatom elég instabil.....szval a lényeg a lényeg, h igen vissza lehet esni... sztem ki se lehet gyógyulni belőle teljesen...mindig ott lappang az emberben .....
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!