Pszichiáternél mennyire szólhatok bele abba, hogy milyen gyógyszert szedjek?
Az orvosok sajna nem szeretik, ha a páciens beleszól a kezelésbe.. Én is mentem már több orvoshoz úgy, hogy elmondtam ezt és ezt szeretném.. Mégis mást írtak fel, mert "ők azt nem javasolják".
Minden doki más-más gyógyszergyártócéggel van kapcsolatban és más-más készítmény felírása után kapja a jutalékot. Nagyon kevés a lelkiismeretes orvos, az a szomorú igazság.
Az én háziorvosom egy sima mezei torokfájásra is antibiotikumot ír fel. Meg kálcium ampullát. :D Mert ezek utan csurran-cseppen annyi, hogy minden évben új Audit tudjon venni.
Sajnos 1-esnek igaza van. Ez már rég nem a gyógyításról szól.
A Pszichiátria meg különösen nem.
Az összes modern "gyógyszerük" a lobotómiára azaz az agykárosításra épül, csak így már annyira nem durva a beavatkozás mint régen amikor közvetlenül beturmixolták az agyad. Ezt a hatást szép lassan kémiai anyagokkal érik el! Azaz szép lassan kellően elmegy az esze a páciensnek ahhoz hogy ne gondolkodjon az életén meg esetleg öngyilkosságon.
Kb ugyanez és ugyanerre épít az egykori elektrosokk terápia átkeresztelése "elektrokonvulzív kezelés"-re némi leszedálás hozzáadásával már nem rángatóznak a betegek. (Csak ugyanolyan káros.)
Azt javaslom életed problémáit traumáit inkább pszichológussal illetve megértő segítőkész barátokkal családtagokkal próbáld megoldani. Maximum némi nyugtató amit a háziorvos is felír ha kell.
Bogyóktól csak hamis boldogságot kapsz és hosszú távon elbutítanak.
Kedves kérdező, a te döntésed, én csak annyit mondok, hogy ezek a "remek" és "modern" szerek amiket felsoroltál akár tartós/végleges szexuális diszfunkciót és érzelmi tompultságot okoznak, elhagyás után is. Saját tapasztalatból írom, pont egyikkel kapcsolatban, amit kipróbálnál. Keress rá PSSD-re (Post SSRI Sexual Dysfunction).
Szerintem nincs olyan probléma, amiért megérné...Bár nem hiszel bennük, de sport, D vitamin kapszula pl sokat segít az energia szinten. Gyakorlatilag mellékhatások nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!