Pszichoterápiát ÍGY vállalnátok ennél a terapeutánál?
Depressziós vagyok régóta, most jutottam oda, hogy terápiára is elmegyek. Egyrészt családi dolgok állnak a betegség mögött, másrészt 15 éves koromban együtt kellett "dolgoznom" a gyakorlati helyemen egy agresszív pszichopatával (akkor volt 50 éves férfi, én 15), aki már az első munkanapomon majdnem megvert ok nélkül és porig alázott, aztán stb... Ez nagymértékben közrejátszott a depressziómban, pánikomban. Örültem, hogy most ingyenesen járhatok pszichoterápiára, de Facebookon egy fura dologra lettem figyelmes. A leendő terapeutámnak kicsit utánanéztem, és ennek az idióta, és tényleg beteg állatnak puszi pajtása a terapeuta hölgy. Kommentelgeti, lájkolgatja a képeit, írogat neki csupa nyalós szöveget a képekhez... Azon gondolkodtam, ha a leendő terapeutám felvállalja egy ilyen embernek az ismeretségét, aki a szaros cipőjét belém törölte 15 évesen többször, és kikészített, akkor az milyen terápia lenne vele? Szerintetek nem kéne inkább másik pszichológus után néznem, akár magánban? Itt a bizalom fontos nem?
Ui: az "ember" tényleg beteg, rosszindulatú és pokolian agresszív, ezt mások akik vele dolgoztak is alátámasztották, tartott tőle mindenki, tehát nem én nagyítom fel..
A pszichoterápia bizalmon alapul, ha emiatt nem bízol meg a pszichológusban, akkor egyértelmű, hogy nem mész hozzá, hiszen ez nagyban befolyásol(hat)ja a terápia eredményét.
De amúgy a pszichológusnak valóban nem kell tudnia konkrétan azt, hogy kiről beszélsz.
Szóval ez szerintem bizalmi kérdés.
Mivel eleve nem bízol meg a terapeutában, még mielőtt elkezdenéd a terápiát, keress mást, el se menj hozzá.
A helyedben én sem mennék, és valószínűleg akkor sem, ha esetleg a tudomásomra jutna, hogy példának okáért pont ő kezeli azt a személyt.
De az egyáltalán nem biztos, hogy tudomása van az illető dolgairól, az is lehet, hogy rokon vagy ismerős. És azért a közösségi oldalakon gyakran a felületes ismeretség is szorosabbnak tűnik egy külső szemlélő számára.
Vagy első alkalommal beszélhetnél erről a pszichológusnak, hogy tisztázd a helyzetet. Mivel bizalmi kapcsolat van terapeuta és páciens között, szerintem megértené, ha azt mondanád, hogy ilyen helyzetben nem vállalod vele a kezelést.
Annó diákmunkán volt egy más származású férfi. Ő idénymunkán volt a cég alkalmazásában, én diákközvetítőn keresztül.
Egyszer gombócos káposztát vittem ebédre, amit a szünetben megdézsmált ez az ember. Szerencsére rajtakaptam az illlegalitásos ebédezés közepette, majd nekiverdestem z egyik ebédlős széket.
Másnap ez a féreg besz@rt a szekrényembe. A többi dolog nem publikus. A lényeg, soha ne hagyd magad megalázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!