Egyre valószínűbb, hogy skizofrén vagyok. Ha elmegyek orvoshoz gyógyintézetbe küld, vagy legalább is ott fogok kikötni?
Miből gondolod, hogy skizofrén vagy? És erre a kérdésemre részletesen leírt tényeket szeretnék látni.
Nem sértés, de ez egy igen súlyos betegség, a diagnózis felállítása sem egyszerű, több orvos vizsgálata erősíti meg.
Ennyi információból meg semmilyen normális választ nem lehet adni.
A skizofrénia nem gyógyítható, szinten tartása pedig nagyon függ annak fokozatától, valamint hogy társul e mellé más betegség. Rengeteg otthon lakó skizofrén is van.
De mint mondtam nagyon összetett betegség.
Van skizofrén barátom. Gyógyszerekkel nagyon jól kezelhető. Nem zárták be sehova, de párhavonta kontrollra kell járnia.
www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/skizofrenia/50
Az én véleményem szerint a skizofrénia nem védhető ki. Emiatt nem is megelőzhető. Genetika, és idegrendszeri elváltozás az oka, mint a legtöbb ilyen súlyos elmebetegségnek. De szerintem a skizofréniát nem lehet szerezni, tehát míg egy ember eljuthat olyan szintre hogy depressziós legyen pl. ugyanúgy a skizofréniát nem lehet elérni külső behatásokkal kivéve persze ha az agyban tudnánk, hogy hol kell valamilyen elváltozást okozni, és azt megtesszük, vagy valamilyen baleset következményeként előfordulhat szerzett skizofrénia is.
Genetikai hajlam, és idegrendszeri(agyi elváltozás) természetes formájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!