Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziós a barátnőm? Vagy...

Depressziós a barátnőm? Vagy másról van szó?

Figyelt kérdés

Ahogy ismerik az emberek, ő egy igen népszerű, gyönyörű lány, akit sokan felszínesnek, butának láthatnak, mert a külvilágnak csak az életvidám, extrovertált, bulizós, pasizós lánynak mutatkozik. Sokan nem kedvelik azért, mert nagyképűnek tartják.

Én viszont ismerem, és tudom, hogy valami probléma van vele.

Először is, átlag feletti képességekkel rendelkezik, mármint ami az eszét illeti. Én viszont most úgy gondolom, hogy pont ez viszi bele abba, amiben most van.

Rengeteget dohányzik, iszik, sőt, amikor elmentünk fesztiválozni, végig be volt tépve. Utána pedig napokra eltűnt. Amikor újra beszéltünk, mondta, hogy napok óta otthon sír, mert vége lett. És hogy neki most vissza kell térnie a valóságba. Fél a valóságtól, mert hogy őt nem fogadják el, semmibe veszik, utálják. Közben meg a férfiak javarésze odavan érte, és nagyon széles baráti köre van.

Ezen kívül egyszerűen mintha képtelen lenne megbízni az emberekben, egyedül bennem bízik, és nekem mondja el ezeket. Viszont úgy érzem, hogy nekem sem mindent...

A legtöbb embert szerintem másnak tartja, mint magát, nem szereti őket és nem bízik bennük, ugyanakkor a külső adottságait érzéketlenül kihasználja. Mestere annak is, hogy fedje az érzelmeit, senki sem látja, ha szomorú, én viszont tudom, hogy valami mégsincs rendben vele.

Mert miután buliztunk, nevettünk, ő hazament, és felhívott hajnalban, hogy nem bír aludni, mert arra kelt fel, hogy zokog. Azt mondja, az elméje "bekattanik", és egyszerűen nem tudja kikapcsolni. Folyamatosan gyötrik a negatív gondolatok. Amikor emberek között van, ez elmúlik, de amint egyedül van... Azt mondta, mindent negatívan lát, minden félelmét, szomorúságát elévetíti az agya, és minden éjjel sír, nem tud aludni. És emiatt már betegesen retteg az egyedülléttől is, fél a saját lelki világától.

A szülei amúgy elváltak, a bátyját depresszióval kezelik (a bátyja is egy amolyan zseni típus, ez jelenthet valamit?), az anyja nem mosolygott évek óta állítólag, az apja pedig munkamániás, és alig találkoznak.

Azt mondta, hogy olyan gondolatai voltak éjjel, hogy a bátyja öngyilkos lesz, és ez megőríti.

Ugyanakkor egy ilyen éjszaka után úgy jár iskolába, mintha semmi sem történt volna. Nevetgél a szobatársaival, aztán sírva alszik el.

Ezen kívül retteg attól, hogy fel kell nőnie, mert hogy egy felnőtt ember sosem lehet boldog. És hogy tudja, hogy ő sem lehet boldog. Retteg mindentől, attól is, hogy a macskája nem jön haza éjjel. Betegesen ragaszkodik a macskájához, meg tárgyakhoz, zenékhez is, de emberekhez képtelen.

Vannak még olyan fura dolgai, hogy például néha csak néz a semmibe, és gondolkodik. Emellett rendkívül nyers tud lenni az emberekkel és igen hamar ideges lesz. Ezen kívül úgy játszik a fiúkkal, mintha bábuk lennének a világában. Nem érdeklik az emberek érzelmei.

Ezek azért aggasztanak, mert a középiskola alatt nem volt ilyen sosem. Félek és aggódom érte, lehet, hogy szuicid hajlamai is vannak, nem tudom...

Szerintetek?

2015. dec. 6. 13:43
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!