Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Dédmamám mániákus depressziós...

Dédmamám mániákus depressziós volt, mekkora az esély az öröklődésre?

Figyelt kérdés
Anyukám nem árulja el, hogy ő volt-e már depressziós (szerintem igen) és nálam is egy visszatérő dolog a depresszió. Hány éves kortól írnak fel antidepresszánst?

2015. dec. 2. 08:08
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
18 eves leszek hamarosan. Nem csak dobalozom ezzel sajnos, egeszen biztos depresszio. En lennek a legboldogabb, ha nem igy lenne, elhiheted.
2015. dec. 2. 10:35
 12/19 A kérdező kommentje:
Rendben, koszonom a valaszokat. Sajnos mar hosszabb ideje tart, az elozo hasonlo kozel egy evig tartott. Folytonos levertseg, faradekonysag, celtalansag, hiaba probalom az emberi kapcsolataimat fenntartani, valamiert mindenkit sikerul elloknom magamtol, legszivesebben egesz nap csak az agyamban fekudnek es aludnek, szuicid hajlam, de nem vagdosom magam.
2015. dec. 2. 10:37
 13/19 anonim ***** válasza:
Es miert is nem voltal eddig orvosnal?
2015. dec. 2. 10:40
 14/19 A kérdező kommentje:
Voltam nehanyszor, de akkor nem erre, hanem csaladi kapcsolatra volt kihegyezve a dolog. Az elozo alkalom elmult, es en naivan azt gondoltam, hogy innentol tudom kezelni az egeszet csak most kezd kicsuszni a kezem kozul az egesz... Az a trukkos benne, hogy nem mindig erzem. Vannak tiszta pillanatok, mikor kicsit jobb, de vannak borzalmas idoszakok is.
2015. dec. 2. 10:52
 15/19 anonim ***** válasza:

"Vannak tiszta pillanatok, mikor kicsit jobb, de vannak borzalmas idoszakok is."

A szervezeted így küzd az oxigénhiányos állapottal! Mikor az agy bizonyos területei elegendő oxigént kapnak, jobban érzed magad. De ha más területekre kell a több oxigén, akkor ismét mélypontra kerülsz

2015. dec. 2. 12:33
 16/19 A kérdező kommentje:

44%-os, ne haragudj, de nem vagyok oxigénhiányos. Csak depressziós, ennyi.

Korábbi válaszodra válaszolva: a családban én eszem a leglassabban, mert alaposan rágok, minden nap meditálok és a stressz miatt fokozottan odafigyelek a légzésemre és általában természetes, egészséges ételeket eszem. Szóval mindegyik kilőve.

2015. dec. 2. 13:57
 17/19 anonim ***** válasza:

A mániás depresszió esetén elég sok, mert az elmebajnak számít, nem hangulatzavarnak.

Ez azonban csak hajlam. Ami sokkal inkább számít, az a korai anya-gyerek kapcsolat, a neveltetés, a szülői pszichés minta.

Menj el orvoshoz, ha ez ennyire zavar. Azonnal úgysem fog legyógyszerezni, nyugi.

2015. dec. 20. 19:13
 18/19 anonim ***** válasza:
tudod babám?! két féle ember van. aki hiszi isten létezését, és aki nem. de mindkettőnek az oxigénellátottság vezérli a szervezetét! ha jut elég oxigén az agyba, meg tudja egyedül oldani problémáit. de ha kevesebbel kell gondolkodnia, a problémái csak halmozódnak
2015. dec. 20. 20:46
 19/19 A kérdező kommentje:
Most ehhez hogy jon isten mar nem azert? Ne beszelj mar hulyesegeket, mert neked dobok igy karacsonyra egy enciklopediat.
2015. dec. 20. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!