Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van olyan, hogy valaki depress...

Van olyan, hogy valaki depresszió hatására nem tud szerelmes lenni, mert nem érez vonzalmat?

Figyelt kérdés

Van egy lány, aki bejött az életembe, és sok szempontból tökéletes. Egy egészen apró dolog zavart benne, hogy szeretném, ha kicsit karcsúbb lenne, de igazság szerint egyáltalán nem néz ki rosszul (nincs elhízva), ettől még elég jó alakja van.

Mégis úgy éreztem, hogy nem szabad folytatnom. Pedig ő nagyon szeretett. És most nagyon rosszul érzem magam. Fiatal huszonéves vagyok, egy darab normális kapcsolatom nem volt még. Már évek óta mélyponton vagyok, jártam terápiára is, gyógyszereket is szedek. Nem tudom, jól döntöttem-e, ha egyszer nem voltam benne biztos, vagy ez tényleg csak a depresszió és az az okozta félelem miatt van. Ugyanis megfigyeltem, hogy mostanában minden döntésemet félelmek határozzák meg. Mindig az első, ami eszembe jut egy döntés kapcsán, az a mások reakciója, az attól való félelem.

2015. nov. 4. 08:46
 1/6 anonim válasza:
Jót tett volna neked a társaság, iszonyat sokat ér. De ha nem szereted, akkor kár lett volna megtéveszteni az is igaz. Nehéz kérdés. Nem igazán mozogsz emberek között, igaz?
2015. nov. 4. 09:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Igaz. És nem tudom, szeretem-e. Hiányzik, mert nagyon jól esett a ragaszkodása, támaszt nyújtott, szeretett. Most nem tudom, mit gondol rólam, afféle szünet van köztünk.
2015. nov. 4. 11:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát ha a félelem határozza meg az életed, akkor az pont elég ahhoz, hogy ne merj érezni valaki iránt.

Mennyi ideig jártál terápiára és milyen típusúra? Mert egy pár hónapos kognitív terápiától ne várj csodát... Tartós változást évek alatt lehet elérni.

2015. nov. 5. 15:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Másfél évig jártam aktív analízissel dolgozó szakemberhez, előtte meg hébe-hóba különféle emberekhez, pl. iskolapszichológushoz. De az aktív analízist nem éreztem túl hatékonynak. Úgy éreztem, feltár egy csomó mindent, jó mélyre leásunk, de nem _történik_ semmi. Egy kognitív terápia szerintem hatékonyabb lenne. Vagy valami olyasmi, ami ténylegesen betekintést ad a döntéseimen, reakcióimon keresztül a gondolkodásmódomba.
2015. nov. 5. 15:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor neked az analitikusan orientált pszichodinamikus terápia lenne jó. Az mélyre is ás, és meg is tanít kezelni a problémáidat. Tényleg. Tapasztalat.
2015. nov. 5. 15:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Az milyen pontosan? Leírnád egy-két mondatban, hogy hogy néz ki?
2015. nov. 5. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!