Van olyan, hogy valaki depresszió hatására nem tud szerelmes lenni, mert nem érez vonzalmat?
Van egy lány, aki bejött az életembe, és sok szempontból tökéletes. Egy egészen apró dolog zavart benne, hogy szeretném, ha kicsit karcsúbb lenne, de igazság szerint egyáltalán nem néz ki rosszul (nincs elhízva), ettől még elég jó alakja van.
Mégis úgy éreztem, hogy nem szabad folytatnom. Pedig ő nagyon szeretett. És most nagyon rosszul érzem magam. Fiatal huszonéves vagyok, egy darab normális kapcsolatom nem volt még. Már évek óta mélyponton vagyok, jártam terápiára is, gyógyszereket is szedek. Nem tudom, jól döntöttem-e, ha egyszer nem voltam benne biztos, vagy ez tényleg csak a depresszió és az az okozta félelem miatt van. Ugyanis megfigyeltem, hogy mostanában minden döntésemet félelmek határozzák meg. Mindig az első, ami eszembe jut egy döntés kapcsán, az a mások reakciója, az attól való félelem.
Hát ha a félelem határozza meg az életed, akkor az pont elég ahhoz, hogy ne merj érezni valaki iránt.
Mennyi ideig jártál terápiára és milyen típusúra? Mert egy pár hónapos kognitív terápiától ne várj csodát... Tartós változást évek alatt lehet elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!