Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha ilyen maradok, szociálisan...

Duakau kérdése:

Ha ilyen maradok, szociálisan szétesek. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Ha jól emlékszem, hetedik közepe előtt kicsivel kezdtem "megérni". Addig egy átlagos, kissé extrovertált gyerek voltam, jó szociális kompetenciákkal. Akkor egyszercsak elegem lett mindenből és mindenkiből, változást akartam az életemben. Onnantól szubkultúrát választottam, világnézetet alakítottam ki, összességében egyre több kategóriában fogalmaztam meg véleményt. Ez akár egy érettebb "kamaszlázadás" leírása is lehetne. De nálam ez kicsit intenzívebbre sikerült. Nagyon elhatárolódtam a saját korosztályomtól, ma már nem tudok velük 2 értelmes mondatot váltani, mert annyira másak vagyunk mindenben. Az iskolában szinte senkivel nem vagyok kapcsolatban, és egy házirendi kiskaput kihasználva :-) zenét hallgatok. Sőt, úgy igazából senkivel nem vagyok semmilyen kapcsolatban, és nem azért, merthogy én mindenkit megvetek/utálok/anyámkinnya, hanem egyszerűen nincs senkivel közös pontom. E-mailen kívül semmilyen közösségi oldalam sincs. A tanulás pedig egyenesen terror. Mivel tudom, hogy az iskola elsősorban a tömeggé szocializálásban, nem a nevelésben érdekelt (egyébként is magamat nevelem, senkit nem engedek beleszólni a dolgaimba, aki nem képes észérvekkel meggyőzni), képteken vagyok motiválni magam. Van életcélom, de a jelenlegi szociális közegem, és életkoromból fakadó jogi fogyatékaim miatt nem valósíthatom meg őket. Ebben az állapotomban már szinte teljesen lecsatlakoztam, különváltam hetedikes önmagamtól, és ezt, meg a másságomat nagyon nehéz megemészteni. Röviden ennyi. SOS 14F

2015. nov. 2. 00:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Barátaid vannak? Nem vagy depressziós? Ha gondolod írj.
2015. nov. 2. 00:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Elég riasztó,bár igazad van ez a társadalom nem igazán arról szól hogy mindenkinek jó legyen benne élni,sajnos.A világ gonosz tömik a fejünket hülyeségekkel.Másként is élvezhetnénk az életet,és nem egy mókuskerékre felkészítő előéletet élni már pl a te korodban is..Jó meglátásaid vannak észre vetted több ilyen okos kis kölök kéne aki nem hisz el mindent.Mindenhol sok hazugság van.Viszont ha nem tanulsz és nem építesz karriert nem lesz pénzed ennivalóra,erre azért figyelj oda.És ha nem barátkozol senkivel akkor egy idő után nagyon egyedül fogod érezni magad.
2015. nov. 2. 00:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Volt egy férfi ismerősöm aki ugyan így gondolkodott mint te. Csak ő megmerte azt lépni, hogy otthagyta a gimit és most a mának él, igaz hogy lassan harminc éves és se munkája, se papírja, se családja de még kutyája sincs és az anyjával él, de állítása szerint boldog. Az hogy mi lesz ha a kedves mama eltolja a biciklit, nem tudja de ez így most jó. Ha nem akarsz ilyen lúzer lenni, akkor kapard össze magad és szállj le a magas lóról. Lehet, hogy nem a korosztályodban fogod megtalálni a barátaid, de ha előre leírod hogy 'ezekkel nincs közös pontom' akkor ne csodálkozz ha tényleg nem fogsz találni. Mindenkivel van közös pont: egy közegbe vagytok, ugyan azokon a problémákon mentek keresztül, kamaszodtok ez mind közös pont csak ha ilyen maradsz akkor arrogánsnak fognak gondolni. Azokkal meg senki sem akar barátkozni. Válts pár mondatot akivel csak tudsz, egy idő után ők keresnek meg hogy dumáljatok. Nem legjobb barátokat kell keresni, hanem haverokat, társaságot.
2015. nov. 3. 07:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Kedves harmadik válaszadó! Megkérlek, hogy ne az anyám szempontjából vizsgáld a kérdést, ha már válaszolsz! Engem nem a barátok hiány zavar, hanem az azonosulási pont hiánya a közeggel, amibe kényszerítenek, mármint ha nem szeretnék meghalni. Azt mondják, semmi se kötelező... persze! Biztos volt neked is az osztályba az a fura gyerek, akit mindig más izgat. Na, nekem mindenki ilyen, és ha már barátkozásra "vetemednék" , akkor azt a saját közegemből fogom tenni.
2015. nov. 8. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!