Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Cipralex mellékhatásai 3....

Cipralex mellékhatásai 3. napnál. Rettegek bevenni a következőt, mi legyen?

Figyelt kérdés

Az orvosommal 10 mg-os Cipralex tabletta felébe és egy 0.25-ös frontinba állapodtunk meg a pánikbetegségem miatt, este kell bevennem.

Féltem a gyógyszertől, szóval negyedet vettem csak be péntek este, megint negyedet szombat este, és egy felet tegnap este. Másnap reggelekre hányingert émelygést éreztem, de ennyi.

Tegnap este viszont bevettem lefekvés előtt, elaludtam, és rá 3 órára kipattant a szemem és nagyon nagyon durva pánikrohamot éltem át a szédülés, felpörgött pulzus, hányinger, ájulástól való félelem, halálfélelem. Azt hittem a mentőt kell kihívni. Bevettem egy frontint és órákkal később úgy ahogy megnyugodtam és hajnalba el tudtam aludni egy pár órára. Reggel is még nagyon kába és zaklatott voltam, dolgozni se mentem. Viszont ma egész nap még éreztem a kábaságot, szédelgést és nagyon dilemmázok bevegyem-e este a következőt. Az éjjel azt hittem meghalok és azt mondtam soha többet semmilyen gyógyszert ne! Konkrétan mintha be lettem volna drogozva, iszonyat volt. Az orvosomat ma nem tudtam felhívni, hogy mi legyen. Nagyon félek, hogy olyan mellékhatásokat okoz a gyógyszer, hogy baj lesz, netalántán kórházba kerülök. Valaki tanácsolna valamit? Tudom, hogy legalább 2 hét kell mire beépül a gyógyszer, de addig kipurcanok, ha ez így megy. A közérzetembe eddig semmilyen pozitív változást nem érzek.

2015. szept. 21. 16:39
 1/2 anonim ***** válasza:
A rohamod a cipralex nélkül is bekövetkezett volna. És gondolom, nem ez volt az első, valszeg ezért is mentél szakorvoshoz. A gyógyszered jó, a módszer ahogy el kellett volna kezdeni a szedését, szintén jó. Viszont ha halogatod a szedését, és minden szem bevétele előtt konzultálni akarsz az orvossal, egyáltalán nem fog hatni. Egy tanácsom van, mint gyógyszertől gyógyult volt pánikostól: szedd a gyógyszered és ne siránkozz.
2015. szept. 21. 16:50
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem is igen durva pánikrohamom volt a 6. napon egy másiktól. Szerencsére nem tettem le, mert végül hatott.

A frontinadagot kell emelni én nem is tudom, hogy gondolta a 0,25-öt? Én 4x0,25-öt szedtem az első 1-2 hónapban és az első hét végén még így is meg volt a baj.

Amúgy próbáld a terápiás adagot mielőbb elérni, az antidepiből, mert csak úgy használ majd.

2015. szept. 21. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!