Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a baj? Fáradság csak...

Mi lehet a baj? Fáradság csak vagy komoly elmebaj?

Figyelt kérdés
Nem aludtam már pár éjszakája rendesen, dolgom volt, és feszült is vagyok, de nem akármennyire a stresszes körülmények miatt, anyámmal élek egy háztartásban, aki gyerekkoromban bántalmazott, de mindenbe beleköt, ez most lazának tűnhet, de ha az ember mindennap hallja pár éven keresztül, "mit keresel a konyhában? Hol vannak a ruháid, miért mosol fogat, már éjszaka ne zuhanyozz-következik az ordítás, pedig csak a tanulást fejeztem be, osztja az észt..."sorolhatnám, meg abba is beleszól, hogy mikor telefonozok, facebookozok, könyveket veszek...amiket büdösnek és koszosaknak vél." Mindennap megvan a kritikám, hogy nézek ki, adjam le a kilókat, le kellene fogynom (holott a BMI indexem értéke teljesen a normál határon belül van). Én már kényszerbeteg lettem, mert elviselhetetlen, a hisztirohamjai, meg minden, és piszkosnak érzem a levegőt is, ha vele egy szobában vagyok. Viszont ma a tetőfok történt, egésznap kötekedett (mellesleg lelkibeteg), és probálom betegként kezelni, de nehéz. A baj az, hogy már kényszerbeteggé válltam, ha hozzámér minden bajom van, kifutnék a világból, néha ordítok is, hogy ne érjen hozzám, vagy visítok. Kezdem azt hinni bekattantam, mert a sok fáradságtól rögeszméim vannak, hallucinálok is, vagyis mindenféle fekete pöttyök ugrálnak a szemem előtt, mint aki már az utolsókat rúgja, és szüksége van egy alvásra, relax napra, és emberekre! Az érzéseim nem permanensek, mindeképp van neurózisom, de nem tudom meddig fogom bírni. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek, lehet ennek az egésznek az oka az, hogy valóban elviselhetetlen környezetben élek, és ennyire kihat rám, vagy csak én velem van a baj?!

2015. aug. 29. 01:48
 1/9 anonim ***** válasza:

"Mi lehet a baj? Fáradság csak vagy komoly elmebaj?"

Fáradság. Fizikailag is, de főleg pszichésen.

"Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek, lehet ennek az egésznek az oka az, hogy valóban elviselhetetlen környezetben élek, és ennyire kihat rám, vagy csak én velem van a baj?!"

A fő oknak az első tűnik. Ha ez már évek óta megy, akkor azt egy erős idegzetű ember is nehezen tolerálná.

2015. aug. 29. 08:03
 2/9 A kérdező kommentje:
A boltban is hangosan ordibál, csúnya szavakat használ, hogy hogyan nézel ki te idióta? Nem veszed észre, hogy dagadt disznó vagy? És már az emberek is felfigyelnek, nem tudom mit kellene kezdeni vele...ötletek?
2015. aug. 29. 13:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Az anyád egy beteg pszichopata és te is kezded átvenni a tulajdonságait. Költözz el minél hamarabb.
2015. aug. 29. 15:58
 4/9 A kérdező kommentje:
De mit tegyek vele? Azt tudom, hogy beteg. Neki ezt fel sem lehet hozni, hogy orvosi kivizsgálásra szorul, mert ordítana, hogy én vagyok az oka, csak stresszel és semmi baja.
2015. aug. 29. 18:35
 5/9 A kérdező kommentje:
És még valami, a tányérokra allergiás a legjobban, ha mosatlanok, állandóan csak takarítana. És ordít, ha tényleg minimálisan van rendetlenség. Néha dobálja a dolgokat, fenyeget...erre van konkrét diagnózis? Mint említettem orvoshoz nem hajlandó menni, nincs betegség tudata.
2015. aug. 29. 18:44
 6/9 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Ha 18 felett, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy elköltözöl. Egy ilyen anyával meglazítani a kapcsolatot nagyon nehéz, de ez az első lépés. Amíg ezt nem teszed meg, nem leszel jobban.

2015. aug. 30. 14:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam, de nehéz volt, azt szeretném, hogy belássa, hogy orvosi segítségre szorul, és jó lenne egy pszichológust meglátogatnia.
2015. aug. 30. 14:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Azt nem fogod elérni. Segíteni csak azon lehet, aki maga is akarja azt. Anyád nem akarja, hogy segítsenek rajta. Innentől kezdve minden próbálkozásod kudarcra van ítélve.

Az egyetlen járható út, ha te vonod ki magad a helyzetből.

2015. aug. 30. 15:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Csak azon lehet segíteni, aki engedi!

Szerintem, amint lehet, menekülj ... de komolyan. Költözz el. Már így is tönkre tett. Lehet a különköltözés neki is jót tenni. Nem tudom suli vagy e vagy más melózol, ha előző koli, ha utóbbi keress valakit akivel összeköltözhetsz.

Nekem nem volt ennyire gáz az életem, én lelki szemetesláda voltam, aminek köszönhetően lettem szorongós. Egy ideje már nem nagyon élek otthon a koli miatt, érezhetően jobban vagyok :) Persze nyilván nem lehet kitörölni az elmúlt éveket. De tényleg, szerintem más megoldás nincs.

2015. okt. 25. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!