Ti otthagynátok ezek után a pszichológust?
Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni.
Április óta járok pszichológushoz olyan problémával, hogy sosem volt senkim, és a baráti kapcsolataim is mind tönkretettem.
Ott nagyon szimpatikusnak tűnt mindig is, de legutóbb, mikor már 5 hete nem tudtam hozzá elmenni, mert nem kaptam időpontot előbb (én is hibás vagyok eből 1 kimaradt hét miatt mert elutaztam), küldtem neki egy e-mailt ezzel a szöveggel, hogy: „én már nem bírom tovább”, ami nyilván arra vonatkozott, hogy ennyit nem bírok várni két alkalom között.
Erre a következő alkalommal mikor elmentem hozzá azt mondta, ha még egyszer ilyet olvas tőlem, rám hívja a hatóságokat (gondolom a rendőrségre gondolt) és abbahagyjuk a terápiát (magyarán kidob) mert ő szerinte ön- és közveszélyes ilyen üzenetet küldeni, mert ő ezt úgy érzékelte, mintha öngyilkos akarnék lenni. Pedig igazából nem is ezt akartam vele kifejezni, csak azt, hogy már 5 hete nem tudok hozzá elmenni. Ezek után már nem tudok megbízni benne, mert ha egyszer magam alatt leszek és tényleg olyat írnék, hogy nem bírom már tovább ezt az életet (simán előfordulhat ilyesmi), rám hívja a rendőrséget és kidob, ahelyett, hogy segítene? Szerintetek ez normális egy pszichológustól? Eddig nem tűnt kóklernak/szélhámosnak (klinikai szakpszichológus), meg nyilván laikus is vagyok a pszichológiához, de nekem ez az eljárás nem tűnik szakmailag korrektnek, ez nem szélhámosság egy pszichológustól?
Ez az egyik része a történetnek, a másik az, hogy legutóbb, mikor ez történt, kb 8. alkalommal voltam nála és rákérdeztem miért is jöttem hozzá eredetileg, mert nagyon sokan járnak hozzá (ezért is nehéz időpontot egyeztetni minden hétre) és úgy éreztem hogy nem is törődik velem eléggé, csak megjátssza a figyelmet a terápián. Erre a kérdésemre nem is tudott válaszolni! Azt sem tudta miért kerestem eredetileg, milyen problémával járok hozzá! Elkezdett hebegni valami általános maszlagot és tök másért jártam hozzá. Mintha egy orvoshoz elmennék, hogy el van törve a karom, és a 8. alkalommal ha megkérdezném miért vagyok ott, azt mondaná, hogy lábműtét miatt. Ezek után már nem is szimpatikus nekem, pedig a terápián szimpatikus, de itthon elgondolkodva a történteken, nem vagyok biztos benne, hogy érdemes-e tovább járnom hozzá, mert a rendőrségi feljelentős szövegével meg ezzel, hogy nem tudja miért járok hozzá nem bízom már benne és nem is szimpatikus.
Szerintetek hagyjam ott én, vagy ez normális és járjak tovább? Örülnék, ha olyanok is megosztanák gondolataikat, akik járnak pszichológushoz vagy értenek a pszichológiához.
Köszönöm.
Sajnos, akihez jársz az nem lélekgyógyász, hanem egy elmebeteg!
Másrészt senkinek nincs valójában szüksége az ilyen sarlatánokra!! Csak gazdagodnak a tudatlan embereken, pedig minden képességük megvan, hogy rendbe tegyék önmagukat! Egyébként, ha annyira nyomaszt valami, akkor kibeszéled magadból valakinek(ingyen) és megszűnik a gondod!!!
Osztanám az utolsó válaszoló véleményét.
Érik az embert ilyen jellegű sérelmek a pszichológusnál, mint hogy szerinted igazságtalanul/túl ingerülten reagált, holott te nem is úgy értetted. Aztán idővel neked is csak ezek a címszavak maradnak meg a fejedben, hogy rád uszítja a rendőrséget és kidob. Ezeket mindenképp vissza kellene fordítani a terápiába, mert ez már elég erősen a te kivetítésed, a félreértést is ajánlott megtárgyalni még az sem kizárt, hogy elnézést kér. Nekem nagyon pozitív tapasztalatom volt szakembernél, hogy meg lehetett ezeket a sérelmeket tárgyalni és dűlőre lehetett jutni. Nyilván ő is ember így előfordulhat, hogy tényleg bunkó, ingerült, rosszul mond valamit, vagy rosszkor. Ugyanakkor a hétköznapi emberrel ellenben, ha ezt tisztázni akarod vele, nem fogják mindig elborítani a saját indulatai és saját érdeke, akarata, hanem reális képet fogsz te is kapni, hogy hol hibáztál és ő hol hibázott.
Ez a vizsgáztatása nekem sem túl szimpatikus, valóban azóta más gócpontot is találhattatok, mint amivel eredetileg mentél. Azt éreznéd, ha tényleg mindig megjátssza a figyelmet és azt se tudja mi van, nem haladtok semerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!