Miért nem tudom idegen helyen jól érezni magam?
Van egy könyv: Dr. Russ Harris - A boldogság lépcsőin. Az író maga is pánikbeteg. Érdemes elolvasni, sok jót ír benne.
Ebből ki lehet gyógyulni. Nem kell félni tőle. Nem ártana egy nagy adag önbizalom. :) És nem kell megijedni, ha kezdesz rosszul lenni, az elnyomás nem segít, inkább állj hozzá úgy, mint egy már ismert és számodra veszélytelen dologhoz.
barátom pánikbeteg volt, nagyon kemény volt neki. ahogy őt láttam sejtem min mehetsz keresztül. volt hogy sokat beszélgettünk, feltéptünk sebeket, gyerekkori dolgokat, főleg a családján belül, hazament és megbeszélte ezt az anyukájával, hogy miért igy alakult... ami addig tabu volt. nehéz időszak volt, kellett idő mig rendezte magában a dolgokat, meg kialakitottunk egy stabil biztonságos életet, én is próbálom őt segiteni támogatni, és most már sokkal jobban van, minimális szorongás maradt neki a buszon, de egyébként már nincsenek rohamai. rá kell jönni nálad mi a gyökér, mi a rendezetlen dolog benned. többnyire kapcsolatban áll ez az önbizalomhiánnyal, belső bizonytalansággal, lerendezetlen dolgokkal, ki nem mondott érzelmekkel, elfojtott dühvel. ezeket mind fel kell tárnod magadban, de ez sok idő és fájdalmas munka, de ha odateszed magad és te is akarod, akkor sikerülni fog.
kivánom hogy gyógyulj meg.
a másik ilyen dolgok még, hogy ha az ember keménynek és vagánynak akarja magát hinni, közben belül fél és retteg, és hazudik magának, és valójában fogalma sincs most mi az igazi dörgés. szóval hogy nincsen tisztában önmagával az ember, csak valahol valamikor valamiért kidolgozott magára egy állarcot, egy védőpajzsot, ami valójában nem is ő, hazudik saját magának is, elveszti ezáltal saját magával a kapcsolatot, és belülre ragad be minden kimondatlan hazugság, és ezáltal a külső világ tűnik veszélyesnek, válik IDEGENNÉ. de vigyázz, ez becsapós, mert a hiba nem kint van, hanem tebenned belül.benned van az idegenség érzés, mert saját magadat (érzséseidet) se ismered, nincs benned valóság, nincs belső bizonyosságod, és nem tudod valójában ki vagy. csak egy váz van rajtad, amiről azt szeretnéd hinni hogy megvéd. egy ideig lehet megvédett, de most már nem véd meg. és most csőstől borult a szar a nyakadba, mert nem elég hogy bizonytalan ember vagy, még annak a terhét is cipelned kell, hogy nem vagy képes az eddig jól kidolgozott módszereiddel megvédened magad.
ne haragudj hogy kemény voltam, de ilyenkor olyan szavak kellenek, amitől az ember képes újra őszintén tükörbe nézni, és meglátni a tükörben ki is néz onnan vissza igazán. ott kezdődik a munka. fájni fog, de ha továbbra is hazudsz magadnak az sokkal de sokkal jobban fog fájni.
ezeken a körökön mi is mindketten átmentünk a párommal.
szivből kivánok neked gyógyulást. (előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!