Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit ondoltok a hipnózisról?

Mit ondoltok a hipnózisról?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Elég sok problémám van magammal és szeretnék elkezdeni egyni terápiát !

Problémáim.: szorongások (zártságiszony), kényszeres dolgok, görcsölések, irdatlan önbizalomhiány, képzelgések (nem tudathasadás).

Ezekkel a problémákkal kihez fordulhatnék ?

Köszi !

2010. márc. 9. 01:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha hipnózist szeretnél akkor hipnoterapeutához fordulj.De öncélúlag semmiképp se csináld,mert azért meg van ennek is a veszélye.

Ezen az oldalon segíthetnek,de regisztrálni kell.:

[link]

2010. márc. 9. 10:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Előző! "Öncélúag" ne? Ezt hogy érted?

Amúgy tényleg érdemes utánakeresni a megfelelő szakembereknek, de egy jó pszichiáternél egy egyéni terépia 10 000/alkalomnál kezdődik, erre készülj föl.

Ha még nem vagy túl magas szinten önmagad ismeretében, előbb ezt kell fejlesztened, akár egyénileg, akár terapeutával, akár csoporttal. A hipno terápia már egy elég magas szintű önismeretet igényel, mivel a föltörő emlékek feldolgozása kemény munka és semmilyen keretek között nincs ideje a terapeutának teljesen körüljárni veled együtt az emlékeket és érzéseket, tehát neked is elég erősnek kell lenned, hogy egyedül is tudj rajta dolgozni.

2010. márc. 9. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Előzö vagyok!

Úgy értettem,hogy önmagát ne hipnotizálja!Ugyanis vannak emberek akik képesek rá,még úgy is,hogy nincsennek tisztába vele.

2010. márc. 9. 15:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja, így már értem... Én örülnék, ha tudnám magam hipnotizálni, mondjuk... :P
2010. márc. 9. 20:09
 5/6 A kérdező kommentje:

Értem.

Felhívtam egy számomra szimpatikus pszichiátert.

Amúgy nektek mit jelent az hogy DOLGOZNI ÖNMAGADON ?

Példákat szeretnék kapni erre.

Köszi

2010. márc. 10. 18:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Bocsi, de ez az öncélú dolog elég furcsa. Minden hipnózis önhipnózis, terapeuta csak megkönnyíti a hipnózis elérését, ha a kliens belemegy akkor működhet. Terapeuta indukciókat ad, ellezít, amolyan ébren álmodás állapotot hoz létre, csupán befolyásolhatja az álmot. Szavakkal lehet sérteni és gyógyítani. Gyógyítani képzett, erkölcsös, és megbízható ember képes. A munkát te végzed, neked kell önmagadon dolgozni. Nem mondhatja meg, hogy mit csinálj. Megengedő, nem parancsoló magatartást mutat. Te eldöntöd, hogy elfogadod vagy sem. A terapeuta azon van, hogy elfogadd, ekkor működik hatékonyan a szuggesztió. És a valódi ok feltárása az első, erre lehet/érdemes építeni. Egyik szakértő egyszer mondta nekem, hogy nem tanít meg profin az önhipnózisra, mert visszaélnék vele. Otthagytam a p*csába. Nos nyilván, mert ebben az esetben nem lenne rá szükségem egy idő után és ő kevesebb pénzt tudna kicsikarni. Minden a TE döntésed, ha valaki anorexiára akar fogyni, az is az ő döntése. Ha alkoholista akar maradni, akkor az az ő döntése. Ha olyan dolgot szeretnél, ami nem károsítja az egészségedet, sem a körülötted lévőkét, akkor nem szabad engedni, hogy beleszóljanak bármibe!
2011. márc. 25. 00:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!