Okoz-e epilepsziát az autogén tréning, Van-e bármilyen káros hatása?
Van-e bármilyen káros hatása? Hallottam pl: érzelmek,gondolatok keveredése,halucináció,epilepszia,SOKK
MI IGAZ ezekből?
Semmi. :)
Az autogen trening egy teljes testet ellazito, koncentrlat legzesgyakorlat. Alapja a joga, tovabb modernizalt fajtaja pedig az agykontroll.
Annyi a lenyege, hogy csak a legzessel tudsz visszahatni a vegetativ idegrendszerre. Amikor valami problema lep fel az eletedben, arra a keleti filozofia azt mondja, hogy felborult a belso ritmusunk. Ezt a bizonyos belso ritmust probalod meg visszaallitani egy bizonyos legzesgyakorlattal.
Ezeket a vicces dolgokat hol hallottad? :D
Az autogén tréning olyan mint egy meditáció.
Talán a transzba eséssel keverte valaki, vagy valamilyen vallásos csoportban terjesztenek ilyet?? Mindenesetre én még sehol nem hallottam.
Semmiféle káros hatása nincs.
Azért jobb lenne, ha a naiv okoskodók nem írnának hamis véleményt.
A relaxáció módosult tudatállapottal jár, és ha valakinek súlyos érzelmi defektusa van, az áttörHET a karakteren, és akár pszichózist is okozHAT.
Az epilepsziásoknál az ellazulás rohamot váltHAT ki.
Mindezek miatt helyes, ha a relaxáció betanulása kiképzett szakembernél történik, a hibák elkerülése érdekében.
4.: Idézem a kérdést: "Okoz-e epilepsziát az autogén térning...?" Nem az, hogy egy epilepsziásnak előhozhatja-e a rohamát.
Ha mégiscsak az lett volna a kérdés amire Te válaszoltál: az epilepsziás roham egyik, nem gyógyszeres kezelési formája a progresszív relaxáció. Abban igazad van, hogy a progresszív relaxációt érdemes szakembertől tanulni, főleg annak akinek mentális betegsége van. De ha már szakember és epilepszia akkor inkább neurofeedback.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!