Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Okoz-e epilepsziát az autogén...

Okoz-e epilepsziát az autogén tréning, Van-e bármilyen káros hatása?

Figyelt kérdés

Van-e bármilyen káros hatása? Hallottam pl: érzelmek,gondolatok keveredése,halucináció,epilepszia,SOKK

MI IGAZ ezekből?

2015. júl. 13. 19:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Semmi. :)

Az autogen trening egy teljes testet ellazito, koncentrlat legzesgyakorlat. Alapja a joga, tovabb modernizalt fajtaja pedig az agykontroll.

Annyi a lenyege, hogy csak a legzessel tudsz visszahatni a vegetativ idegrendszerre. Amikor valami problema lep fel az eletedben, arra a keleti filozofia azt mondja, hogy felborult a belso ritmusunk. Ezt a bizonyos belso ritmust probalod meg visszaallitani egy bizonyos legzesgyakorlattal.

2015. júl. 13. 19:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Ezeket a vicces dolgokat hol hallottad? :D

Az autogén tréning olyan mint egy meditáció.

Talán a transzba eséssel keverte valaki, vagy valamilyen vallásos csoportban terjesztenek ilyet?? Mindenesetre én még sehol nem hallottam.

Semmiféle káros hatása nincs.

2015. júl. 13. 19:55
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válasz. a ,,vicces"dolgokat (amúgy ,én is annak tartom,)egy könyvben olvastam.
2015. júl. 13. 21:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Azért jobb lenne, ha a naiv okoskodók nem írnának hamis véleményt.

A relaxáció módosult tudatállapottal jár, és ha valakinek súlyos érzelmi defektusa van, az áttörHET a karakteren, és akár pszichózist is okozHAT.

Az epilepsziásoknál az ellazulás rohamot váltHAT ki.

Mindezek miatt helyes, ha a relaxáció betanulása kiképzett szakembernél történik, a hibák elkerülése érdekében.

2015. júl. 13. 21:56
 5/8 anonim ***** válasza:

4.: Idézem a kérdést: "Okoz-e epilepsziát az autogén térning...?" Nem az, hogy egy epilepsziásnak előhozhatja-e a rohamát.

Ha mégiscsak az lett volna a kérdés amire Te válaszoltál: az epilepsziás roham egyik, nem gyógyszeres kezelési formája a progresszív relaxáció. Abban igazad van, hogy a progresszív relaxációt érdemes szakembertől tanulni, főleg annak akinek mentális betegsége van. De ha már szakember és epilepszia akkor inkább neurofeedback.

2015. júl. 13. 22:21
 6/8 anonim ***** válasza:
A konkrét kérdésre: az AT nem okoz epilepsziát
2015. júl. 14. 16:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Nerm, hogy nem okoz, naponta érdemes lenne gyakorolnod az AT-t! Pihentet, ellazít, mindkettőre szüksége van egy epilepsziásnak!
2017. jan. 29. 16:50
 8/8 Minkó Gergö válasza:
Köszönöm a válaszokat
2023. jan. 17. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!