Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Cipralex 20 mg antidepresszáns...

Cipralex 20 mg antidepresszánst kiírhat a háziorvos is?

Figyelt kérdés
Kiùjult a pánikbetegségem sajnos. Korábban ezt a gyógyszert szedtem és jó volt. Pszichiáter időpontot egy hónapra tud adni de nem akarok szenvedni addig.. Sztk is előjegyzéses..
2015. jún. 25. 07:48
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

És honnan a francból tudja a mondjuk belgyógyász végzettségű házi orvos, hogy itten depresszió/szociális fóbia stb forog fenn és akkor én most egy elegáns mozdulattal felírok egy Cipralexet, úgyis naponta 50 antidepresszánst felírok, kenem-vágom tudom melyik mire hova hiszen 100 betegmből 102 pszichiátrai betegséggel jön hozzám?

Úgy is kérdezhetném mi szükség pszicháterekre, ha a házi doki úgyis mindent tud a témáról ezek szerint.

Esetleg mindjárt műt is ha kell, vagy fogat húz?

2015. jún. 29. 19:23
 22/23 anonim ***** válasza:
Nem kezelhet minden pszichés problémát. Pl. antipszichotikumot nem írhat fel, tehát skizofrénia, bipoláris depresszió, borderline vagy súlyos, major depresszió gyanúja esetén pszichiáterhez irányít.
2015. jún. 29. 19:42
 23/23 anonim ***** válasza:

Pontosítok, a félreértések elkerülése végett:

Vannak régebbi, kevésbé modern antipszichotikumok, amik még sima vényre is felírhatóak, de az új, atípusos antipszichotikumokat csak szakorvos írhatja fel és még szakorvosi javaslatra sem írhatja háziorvos.

2015. jún. 29. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!