Surgos! Ha gyongyvirag levelet ettem kb mennyi ido mulva okoz halalt?
A gyöngyvirág felnőttek esetében általában inkább csak picit "nagyobb" mennyiségben okoz halált, bár szívbetegeknél akár a kicsi mennyiség is lehet nagyon veszélyes. A három kifliben, amennyire egy ilyen kiflit el tudok képzelni, szerintem nem igazán lehetett halálos adag, hacsak nem kifejezetten gyöngyvirágból készítették.
Különben elővettem neked egy, közegészségügyi központ által kiadott könyvet, mely éppen a növényi mérgekkel foglalkozik - a következő információkat olvastam benne:
Enyhébb mérgezés esetén az alábbi tünetek jelennek meg először: hányás, hasmenés, majd, ha már súlyos a mérgezés, a következők: szédülés, fejfájás, zavartság, görcsök, aluszékonyság. A pulzus először lassú, majd gyorssá válik. Még súlyosabb esetben pedig halállal jár a mérgezés. Ha a fenti tünetek közül tapasztaltad valamelyiket, akkor azt mondd el az orvosnak.
Nem csodálkozom hogy nem vett komolyan egy pékségből vett kiflit ettél meg :D
Figyelj ilyen alapon bármiben lehet méreg amit a boltban árulnak :D attól nem félsz?
😄 meg mindig egybe vagyok
Koszi a valaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!