A mai világban mi történik azzal aki lelki nyomorék?
Hát ez elég nehéz kérdés..
Vagy a mindennapjait úgy éli meg, hogy mindig retteg vmi vmi miatt de nem érdekli, mármint úgy nem foglalkozik vele, és beletörődik, hogyő lelkileg ilyen és kész
vagy
a mindennapjait úgy éli meg, hogy retteg mindentől, próbál elleni tenni, enyhe nyugtatók, szorongáscsökkentők, streszoldás, pszichológus
vagy
nem látja be, hogy ő retteg és csak sodródik
vagy
nem bírja tovább elviselni és belebetegszik mind testileg mind lelkileg és sodródik az árral
vagy
annyira nem bírja elviselni hogy öngyilkos lesz
Viszont ha az első válaszoló első megoldási stratégiáját követi, mármint, hogy elfogadja önmagát olyannak amilyen, akkor javulni fog a "nyomorékság" és egyre kiegyensúlyozottabbá fog válni az illető.
Ez nem mindenkinek megy egyedül, nagyon jó, ha az ember tud kihez fordulni segítségért. (Barátok, szakember stb.) De a végső cél mindenképpen az, hogy elfogadjuk magunkat olyannak amilyenek vagyunk, ezzel együtt persze törekedni kell a jóra, de ha ez önhibánkon kívül nem sikerül, azt is el kell tudni fogadni, "felállni" és újra próbálkozni. Nagyon nehéz, tudatosan kell erre törekedni, akár minden nap erősíteni magunkat :-)
Persze ezt egy gyerek sajnos nem tudja átlátni, egyedül megoldani , csak ha már felnőtté vált.:-( Viszont így meg ez egy ördögi kör, mert minél több ideig érik az embert negatív hatások, annál nehezebb a gyógyulás.
Jó kis egyveleget írtam, remélem azért ki tudod hámozni a lényeget :-) Szóval erősítsd magad lelkileg (könyvek, szakember, igaz-jó barátok), nem lesz könnyú, de idővel jobban fogod magad érezni.
öngyilkos lennél? egy bántalmazó ember miatt? még az életed is odaadnád érte? ne butáskodj!
ki kell lépned ebből az ördögi körből. nem az a lelkibeteg, akit bántalmaznak, hanem az, aki bántalmaz. lépj ki ebből a kapcsolatból, juss minél hamarabb levegőhöz.
huu bocsi hogy én írok az előz válaszoló hozzászólásához, de tök jól megfogalmaztad, nagyon ott van és igen így kéne mindnekinek vélekedni e, most hogy elolvastam nekem is jobb, mert vannak problámáim nekem is ami miatt nem egyszer szerettem volna meghalni
ja am én írtam a legelső komit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!