Pszichiátrián való kezeléseim során eddig nem kaptam megfelelő terápiát, mert az orvosok nem hajlandóak kíséretezni. Mit tehetek? (részl. Alább)
A kérdés rövid leírása elég pontatlan, de kellett valamit írni. Ha eddig eljutottál, köszönöm. A problémám az, hogy kb másfél éve járok pszichiáterhez, pszichológushoz, és míg más ismerőseimnek megtalálták már a megfelelő gyógyszert, nekem még nem. A generalizált szorongás, szorongásos kevert depr. zavar nem olyan nagy kunszt, de itt is, mint sok helyen elintézik frontinnal az alvást, meg az összes többi problémát. Úgy látom rajtuk (az utóbbi két orvosom), hogy hülyének néznek, és nem hajlandóak tovább kísérletezni, pedig nagyon sok jól bevált gyógyszer van, ami korszerűbb, mint amit felírtak.
Hogyan lehetne "ösztönözni" őket? Szerintem nem nagyon utópisztikus az az elgondolásom, hogy én vagyok a beteg, az orvos pedig megpróbál minél készségesebben segíteni a problémámon egy személyreszabott kezeléssel. Én segítek neki a folyamatos (megbeszélt időpontonkénti) visszajelzéseimmel, jelen állapotom minél pontosabb leírásával, hogy könnyebb dolga legyen.
Én azt látom ez az igyekezet csak az én oldalamról van meg. Hogyan lehetne javítani a helyzeten?
sajnos manapsága pzsiáterek egy dolgot csinálnak:
egyél meg minél több gyógyszert.
keress terapeutát aki hipnózisterápiával vagy más hasonló technikával dolgozik.
vannak állapotok mikor kell a gyógyszer, de az alap problémát nem oldja meg. a szrongás okát kell megtalálnod.
Így is mondhatnám.
Városon belül van lehetőség a nagykórházi pszichiátrián kívül,pl magánpraxisok vagy hasonló, vagy ilyenkor muszáj más városban keresgélni?
Én Bolognában élek, hidd el nekem, meg se közelítik az itteni árakat az otthoniak!! Sokszorosával többe kerül. ÉS egyébknt igen, akkor minek fizetünk tb-t, kb semmire... De ez megint csak nem -illetve nem nagyrészt- az orvosok hibája.
Amúgy gondolj bele mennyi pénzbe kerül eljutni egy orvosnak addig míg praktizálhat és aztán míg munkát talál.... Szóval igenis van benne ráció, a baj csak az hogy minden szét van barmolva, és van egy szűk réteg aki meg tudja fizetni a "többiek meg pusztuljanak"... Ki lett mondva, akinek nincs semmije az annyit is ér....
szomorú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!