Befeküdhetek a pszichiátriára "csak úgy"?
Nos, az a helyzet, hogy sokáig depressziós voltam, próbáltam az öngyilkosságot is, ezért pszichológushoz kell járnom a mai napig, sőt, még most is vannak gondjaim, amiken nehezen tudom túltenni magam.
Azért szeretnék pszichiátriára menni, mert érdekel, hogy milyen, vagy milyenek ott az emberek, stb. Megtehetem, hogy elmegyek "körbenézni"? Vagy befeküdni?
Még kiskorú vagyok, szóval akkor ilyenkor a gyerekosztályra visznek, igaz?
Szeretnék erről egy kicsit többet tudni, szóval aki már volt, az kérem meséljen, mert nagyon érdekel. :)
Természetesen tudom, hogy nem egy álomhely, és nem minden ember vágyik oda, de engem mégis érdekel és szeretnék odamenni. Valaki esetleg tudna segíteni/mesélni?
én csak rosszakat halottam róla
nem normál emberek vannak ott sima depresszióval
hanem tényleg zakkantak, meg aki nem annyira beteg azt is tele nyugtatózzák
Igen, jelentkezhetsz önként, de ha ennyi a motivációd, hogy körülnézel, nem fognak felvenni.
Plusz nyilván szülői engedéllyel.
Köszönöm a válaszokat! Jöhet több is.
3-as, neked írtam:)
Drága kérdező!
Ugyanazok az emberek, mint kint. Hidd el. Betegek vannak ott, de a problémájuktól függetlenül ugyanúgy éreznek, élnek, mint te. Nem állati látványosság az ilyen.
Nagyon sokszor feküdtem a pszichiátrián. A zárt osztályon is hetekig, négy alkalommal. Engem is izgatott az őrültek világa. Aztán ott találtam magam az elmeosztályon 16 évesen, pedig akkor még csak a sínekre feküdtem rá. Kényszerkezelés. Nem jó. Majdnem megőrültem. Átélni ugyanis teljesen más. Kétségbeejtő, az embernek halálfélelme van ott, nem is alaptalanul.
Sok mindent láttam, és azóta azt kívánom, bár soha ne láttam volna. Nem jó. Komolyan, ne kívánkozz ilyen helyre, mert az ott megélt élményeidet utána évekig nem tudod feldolgozni, jó esetben csak pszichológussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!