Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a bajom? Mi ez az egész?

Mi lehet a bajom? Mi ez az egész?

Figyelt kérdés

Fogyókúrázok állandóan! Van, hogy napokig nem eszem, van hogy nagyon keveset eszem és van, hogy sokat eszem, rengeteget, hányásig és nem tudom abbahagyni. Utána jön a hánytatás vagy a hashajtózás vagy esetleg mindkettő! MIÉRT? Utálom ezt az életet, utálom a testem, utálom, ahogy kinézek, új életet akarok!!! Nem akarok ilyen testben élni! Segítsetek, mert ebbe beleőrülök!!! :'(

A pszichológusokkal, orvosokkal hagyjatok a fenébe, mert nem érdekelnek! Tudni akarom, miért van ez, ami van!

2010. febr. 24. 16:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Önértékelési zavar.Kisebbrendűségi érzés.Egészen biztos vagyok benne,hogy rosszul ítéled meg Magad.
2010. febr. 24. 16:20
 2/10 A kérdező kommentje:

Lehet... de ezen nem tudok változatni. Ha nem eszem, akkor érzem jól magam és akkor vagyok büszke magamra. De ha eszem, utálom magam, a környezetem, mindenem.

Mitől alakulhat ez ki? Mik az okai?

2010. febr. 24. 16:25
 3/10 anonim ***** válasza:
ez nekem kb a bulímia. ha totál nem ennél, meg ilyenek akkor anorexia. de asszem h a bulimia az, amikor egy darabig nem eszel, aztán telezabálod magad, és a lelkiism.furdalástól inkább kihányod vagy kifosod hát szar az tuti. úgy egyébként meg hiába izélsz, hogy ne gyertek pszichológussal, magadtól nem vsz h meggyógyulsz de hát hidd azt. pontozz le mert bunkó vagyok, de attól a tény az tény.
2010. febr. 24. 16:28
 4/10 anonim ***** válasza:
pont arra van a pszichológus, hogy kiderítse... miért gondolod, hogy itt, névtelenül, arctalanul bárki segíteni fog rajtad? a pszichológus (meg az orvos) nem véletlenül tanul 10 éveket, hanem hogy az ilyen dolgoknak a hátterét , mint ami Neked van, feloldja, hogy meggyógyulhasson. Minden embernek más áll a hátterében, van aki nem akar felnőni, van akit megerőszakoltak, van akivel nem foglalkoznak a szülei eleget, honnan a faszból lehetne a Te 5 soros kérdésedből kideríteni, mikor más hónapokat jár terápiába, amig kiderül, h egy olyan kis dolog az életében, amire talán nem is emlékszik, idáig juttatta.... keress egy szakembert és derítsd ki vele, sok sikert és gyógyulást kívánok. (21/l, pszichológushallgató)
2010. febr. 24. 16:38
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem vagy bunkó, nem pontozlak le, mert igazad van! Pszichológushoz meg félek menni, nem tudom, miért, de félek. Pénzem sincs rá és nem bízom abban, hogy tudna segíteni.

A bulímia volt az utolsó, amire gondoltam, én azt hittem depressziós vagyok vagy valami hasonló. De amúgy fogalmam nincs, csak rájöttem, hogy ez már biztos nem jó így, ahogy van és valamit muszáj tennem. Az evés-nem evésből áll ki minden napom és borzalmas.

2010. febr. 24. 18:05
 6/10 anonim ***** válasza:
nem kell fizetni, csak ha magánrendelésre mész... amúgy meg vsz nem egyedül vagy, a szüleid csak segítenek,nem? valakiben meg kell bíznod, akire támaszkodni tudsz, sokat segít ha van valaki melletted a bajban (főleg h nem 2 hét alatt lehet meggyógyulni...)
2010. febr. 24. 18:38
 7/10 A kérdező kommentje:

Áh, a szülőm nem foglalkozik velem annyira, sőt, alig beszélünk, alig várok, hogy elköltözzek. Az lenne a legjobb, ha külön házba, lakásba költöznék, akkor nem vennék kaját és nem tudnék enni vagy max annyit vennék, amennyi nagyon muszáj. Csak apa van amúgy..

És nehezen bízom meg az emberekben, főleg egy pszichológusban... Barátom amúgy van, kb 2éve. És nagyon szeretjük egymást. Ő a mindenem.

2010. febr. 24. 20:37
 8/10 anonim ***** válasza:
akkor neki kell segítenie. amúgy lehet nem olyan rossz a helyzet, csak nem mered elmondani a problémád... persze ez nem 100%, de azért volt már olyan, hogy azt hittük volna: áá, ugyse lesz ez vagy az, és amikor rákérdeztünk/megpróbáltuk, stb akkor azért mégis pozitívan csalódtunk. nem? :)
2010. febr. 25. 09:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Depressziós vagy,utálod az életed,a körülményeid,és ezek miatt a külsőddel sem vagy megelégedve...először tedd azt ami jól esik,mozogj,egyél amennyi jól esik,legyél a szeretteiddel...ha nem leszel vidámabb és nincs ezekhez kedved,akkor biztos hogy depressziós vagy,és ezért alakult ki nálad a rossz testkép.hát ennyi.ha rendbe tudnál jönni lelkileg,akkor menne a helyes táplálkozás és mozgás kombó.23L.
2010. márc. 22. 11:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia!én teljesen a helyedbe tudom érezni magam!kb a te korosztályodba tartozok én is , és én is ezekkel a problémákkal küzdök.ha nem eszek büszke vagyok magamra, de iszonyatosan szenvedek.heti 1-2x elszakad a cérna és akkor jön a nagy zabálás, és sajnos utána az azonnali hányás.de nekem talán már kicsit javult a helyzetem , mivel 2hete már szakértőhöz járok.nem mondom azt, hogy teljesen meggyógyultam, mert ez nem igaz, de talán már nem szégyenlem, és utálom magam annyira ha megeszek valamit és azt nem hányom ki.a szüleimben pozitívan csalódtam, mikor elmondtam nekik.szerintem te is próbáld meg, és szerintem egy szakértőt is meg érne neked is felkeresned
2010. márc. 23. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!