Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan segíthetnék magamnak?

Hogyan segíthetnék magamnak?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre inkább zavarnak az emberek. Nincs konkrét bajom velük, de sokszor idegesítenek, kerülöm a tömeget és a kinti tereket, gyakran csak begubózom. A gyerekeket mindig szerettem, de az utóbbi időben ők is megzavarják a lelkibékémet a nyafogásukkal és zajongásukkal. Néha még az is stresszes érzéseket okoz, ha a szomszédok hangosabbak a megszokottnál. Alapjában véve sosem voltam visszahúzódó, szerettem a társaságot, sok barátom van, de most leginkább abszolút nyugalomra és csendre vágynék, semmi kedvem emberek közé menni és fölöslegesen szorongok olyan helyzetekben, ami régebben teljesen ártalmatlannak számított. Mivel tudnám megnyugtatni magam, ha szorongás fog el mások jelenlétében?

2015. ápr. 16. 18:34
 1/4 Hancock22 válasza:

Velem is ez történt. Kb. másfél éve én is ilyen vagyok. De szerintem semmi rossz sincs benne. Mondjuk én idegbetegnek szoktam magam hívni, mert én is mindenen felidegesítem magam... :D

Viszont ezzel nem tudsz mit kezdeni. A hétköznapi életben nem tudod olyanná alakítani a környezeted, hogy semmi se idegesítsen.

Én zenét szoktam hallgatni általában, vagy ha olyan lehetőségem van, akkor olvasok. Vagy ha otthon vagy, nézz filmet, sorozatot, vagy bármi mással kösd le magad.

Ami még eléggé nyugtató hatású számomra, az a természetben való séta. Egy erdőben, vagy egy nagyobb mezőn általában csend van, nyugalom. Ezt mindenképpen tudom ajánlani!

És ezzel tényleg nincs baj. Ha nem mutatod ki másoknak, akkor nem fogsz a körülötted élők idegeire menni

Ezzel együtt kell élni... :)

2015. ápr. 16. 21:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, a zene, olvasás, filmek nálam is beváltak figyelemelterelő hadműveletként, és természetesen szeretem az ilyen szórakozást, de ebbe se menekülhetek mindig. Egy ideje néha már teljesen hétköznapi szituk is tudnak feszélyezni és olyankor hiába próbálom gondolatban lehűteni magam, hiába mérem fel ésszel hogy gyakorlatilag semmi okom idegeskedni, a racionalitás nem segít. A testem akkor is reagál, összeszorul a gyomrom, feszül a vállam, nyugtalan maradok és bár nem akarom ezzel terhelni az embertársaimat, attól nekem még belül kellemetlen. Esetleg keressek valami légzés- vagy relaxáló gyakorlatokat a feloldódáshoz? Egyéb ötletek?
2015. ápr. 17. 13:32
 3/4 Hancock22 válasza:

Sajnos egyéb ötletem nem nagyon van, de mindenképpen próbáld ki a gyakorlatokat. Esetleg rendszeres meditálás is segíthet. Ha akarsz tenni valamit ellene, mindenféleképpen próbálj ki mindent ami csak az eszedbe jut.

www.szabadonebredok.info/hogyan-meditaljunk/

2015. ápr. 17. 16:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Oké. Azért köszi a támogatást :-) Valóban szeretnék tenni ellene, kiegyensúlyozott életet szeretnék, jó lenne megszabadulni ettől a lassan rámtelepedő szorongósságtól. Nyilván nem lehet az ember mindig a topon, de azért nem akarok totál magamba fordulni. Megpróbálok a lehető legtudatosabban kimászni belőle.
2015. ápr. 17. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!