Más is küszködik azzal, hogy állandóan tépi az ujjain
a bőrt?
Figyelt kérdés
Egyszerűen képtelen vagyok megállni, hogyha van egy kis kiálló bőrdarabka, azt ne tépjem le. Csak az a baj, hogy ahogy letépem, továbbszakad és megállás nélkül piszkálom tovább. Van olyan, hogy az ujjam egész felületén alig marad bőr. Régebben csak akkor tépkedtem, ha ideges voltam, de mostmár akkor is tépem a bőrt, ha nincs más elfoglaltsága a kezemnek. Próbáltam, hogy mindig ökölben van a kezem és olyankor nem tudom tépni, de egyszerre csak azon veszem magam, hogy már megint tépem. Észre sem veszem, amikor elkezdem, annyira reflex-szerű már.
Van valaki, aki hasonló problémával küzd? És hogyan szoktok le róla?
Köszönöm a válaszokat.
20L
2010. febr. 20. 16:11
1/9 anonim válasza:
én mindig ropogtatni szoktam az ujjaimat
2010. febr. 20. 16:18
2/9 anonim válasza:
Én se szeretem ha kiáll egy bőrdarab de kezdem megszokni hogy körömvágóval vágom le.
2010. febr. 20. 16:21
3/9 anonim válasza:
Én is tépkedem. A hüvelykujjam elég sebes most ez miatt. Ha nincs kiálló bőrdarab, majd csinálok azzal, hogy kicsit felkaparom, és már van is mit tépkedni. Rossz szokás, de legalább nem olyan káros, mint a dohányzás:)
2010. febr. 20. 16:21
4/9 anonim válasza:
Én úgy szoktat le róla,vagyis majdnem teljesen,hogy megbeszéltem magammal,hogy csak a hüvelyk ujjamon csinálhatom,és kész.Az a két ujjam nem túl szép,de a többi teljesen ép.
2010. febr. 20. 16:28
5/9 anonim válasza:
Tépem le a bőrt, ha nem megy, lerágom. Ropogtatom az ujjaimat... de még nem szoktam le róla. X/Y
2010. febr. 20. 16:51
6/9 anonim válasza:
lehet viccesen hangzik de én is baromira tépkedtem a bőrt!volt hogy csupa genny volt már az ujjam.
én véletlenül jöttem rá a számomra megfelelő megoldásra.
csináltattam műkörmöket..és mivel az olyan vastag vagy nem is tudom pontosan mért de nem tudtam vele kaparni mert nem sikerült!
nekem bevált...azóta már nem is tudom mikor volt utoljára műköröm rajtam de nem kaparok mert le szoktam róla:D
2010. febr. 20. 17:16
7/9 anonim válasza:
néha én is piszkálom az ujjamon a kiálló bőrt, ha nem sikerül a körmömmel akkor ollóval lenyisszantom
2010. febr. 20. 17:52
8/9 anonim válasza:
Én is ugyanígy vagyok, van hogy rágom, van hogy egyszerűen csak tépem, pluszba a körömlakkot szoktam lekaparni és a körmöm rétegeit, mely már elég rosszul néz ki. A bőr tépkedéséről próbáltam már leszokni, ha kevésbé vagyok stresszes, akkor szinte abba is hagyom, főleg nyáron. Azt tervezem, hogy mindig bekenem valami iszonyú ízű cuccal, de néha leragasztom (a látvány miatt főleg, de úgy nem tudom tépni.) Hozzáteszem, ahogy írtam, és megálltam, akkor is itt tépkedtem.
2010. febr. 20. 19:07
9/9 anonim válasza:
Szia, en is ilyen vagyok. Folyamatosan ezt csinalom, mar eszre se veszem. Ezert leukoplasztal leragasztom az ujjaim veget, es igy eszembe se jut hogy ragjam vagy kaparjam. Sajnos ha leszedem, akkor megint csinalom de abban bizok hogy ez majd segit leszoktatni rola.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!