Ha valaki gyerekként pszichiátriára kerül felnőttként mi lehet?
Aki gyerekként depressziós,lelki gondjai vannak és öngyilkossági kísérletet is végrehajt,kap egy sárga lapot amikor a pszichiátriára kerül?
Ő felnőttként mi lehet? Ha tanul lehet belőle rendőr,
jogász,orvos? Vagy mivel veszélyes magára így sose lehet ilyesmi?
(egy barátomról van szó,15 éves,orvos szeretne lenni)
nagyon reméljük, hogy segítenek meggyógyulni neki!
és akkor az lehet, ami szeretne lenni.
jobbulást
Attól még, hogy valaki gyerekkorban depressziós, bármi lehet később (egészséges ember).
Ha gyógyszerfüggőt csinál belőle a pszichiátria, akkor nem lesz egészséges ember. Ha leszokik a gyógyszerekről, akkor is lehetnek maradandó károsodások a gyógyszerek miatt.
Depressziót nem pszichiátrián kell kezelni. Pszichoterápiával és szeretettel (család, barátok különös odafigyelése, társasági életbe bevonás, pozitív élmények)
+ mozgás, depresszióra mozogni kell, megvan ennek is az oka hogy miért segít. Taichi szerintem a legjobb, engem ez tartott életben. Nem tudom más mozgás is segített volna-e ennyit.
Természetesen felnőttként, meggondolva az öngyilkosság továbbra is racionális választásnak tűnik. Viszont már nem érzelmi alapon, irracionálisan vágyom rá, tehát a betegség, depresszió ural. Ez egyelőre eléggé életpárti eredmény, én inkább ezeket a módszereket ajánlom pszichiátria helyett, persze aztán mindenki maga dönt a saját vagy a rábízott kiskorú egészségével, gyógyterápiájával kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!