Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Semmi kedvem tanulni, azt...

Semmi kedvem tanulni, azt hiszem nincs értelme. Szerintetek van?

Figyelt kérdés

Nekiállnék tanulni,de beugranak gondolatok.

-úgyse fog menni

-buta vagy,mit akarsz egyáltalán? még a diákmunkát is alig bírtad..

-úgyis meghalunk...

-hiába tanulsz ígyis lehetsz csöves

-senki se szeret,inkább legyél öngyilkos ne küzködj

-úgyse fog menni az egyetem

blabla... régen motivált voltam,mára olyan szinte befásult,depressziós,negatív ember lettem hogy hihetetlen.

Meg kell ma tanulnom 53 oldalt,7-et már sikerült ( eddig 60 volt tehát) érdekel a téma,értem is,de egyszerűen semmi kedvem. Az elsőt úgy sikerült,hogy rendbe tettem az íróasztalom,gyertyák,tea,hangulat. Nagyon depis vagyok,mit tegyek? Motiváljatok!!

2015. ápr. 5. 14:28
 1/1 anonim válasza:

Szerintem ez gyakori probléma, az oktatási rendszer miatt sokan éreznek így.Az a helyzet hogy manapság az a fajta oktatás ami itthon megy, hasonlít valami kényszermunkára, a tanulás nem belső igény, hanem külső kényszer.Lehet hogy azért érzel így,mert nem érdekel az h mettől meddig élt Ady vagy hogy mi az a másodfokú egyenlet megoldóképlete.

A "tünetek", amiket írtál a burnout szindrómára utalnak, azaz kiégsz fiatalon.Ez ellen per pillanat tenni nem lehet, az érettségiig bírd ki( ez fontos mert ezzel tudsz majd továbbmenni), utána keresni kell valami olyan elfoglaltságot ami ÉRDEKEL és SZÍVVEL LÉLEKKEL végzed, nem pedig azért mert azt mondják az iskolában/otthon.

Zárójelben megjegyezném hogy kicsit aggasztó hogy mi megy itthon, centralizálják az oktatást ( pl "nemzeti tankönyvcsomag", "föntről" mondják meg mi az alapműveltség és hogy mit kell tudnod, szinte butítják a gyerekeket a közoktatásban.Amúgy meg a tanulás alapvető emberi "ösztön" szerintem, nem azokkal a fiatalokkal van a baj akik hasonló cipőben járnak, mint te- vagy amúgy én magam.

Az oktatási rendszer elfojtja a tanulási vágyat, elveszi a kedvet mindentől csak tanulj, szívd az agyadba a sok haszontalan információt, menj egyetemre, azután pedig menj el egy nagyvállalathoz rabszolgának- nagyjából ez az irány ma.

Ajánlanék egy cikket ami erről szól, már így is terjedelmesre sikerült a válaszom :P

[link]

2015. ápr. 5. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!