Mihez kezdjek? Hogyan lábaljak ki ebből?
Az elejéről kezdem a történetem, ami 1 éve kezdődött. Akkor nyolcadikos voltam. Elkezdtem pszichológushoz járni, mert nem volt kivel beszélnem a problémáimról. Depressziós voltam. Sokszor. Volt, hogy egy ideig elmúlt, aztán visszajött. A pszichológus azt mondta majd elmúlik, együtt jár a kamaszkorral. De nem így történt. Minden rosszabb lett, jött a hullámvasút. Elmúlt a depresszió utáni jólét, pörgés követte. Vagy nagyon a padlón voltam, vagy euforiát éltem át. Akkoriban az 2-3 naponta változott. Egy ettől független eset miatt pszichiáterhez kerültem. Ekkor már öngyilkossággal kapcsolatos gondolataim is voltak. Talán 1 hónapig jártam hozzá. Elkerültem egy klinikára, 2014 nyarán.
Egy hétig voltam ott, a zárójelentésemben ez állt a diagnózis címszó alatt: "F98.8: Egyéb, rendszerint gyermekkorban vagy serdülőkorban kezdődő meghatározott viselkedés és emocionális zavar"
Gyógyszert nem írtak fel, további terápiát sem javasolták. Elkezdődött a középiskola. Eleinte az hittem rendben vagyok, de megint kezdett szétesni körülttem minden. A következő nap már úgy éreztem képes vagyok akár a világot is megváltani. Egyre gyakoribbá váltak a hangulatingadozások.
Nem tudom meddig bírom még. Egyedül a barátaim tartanak vissza attól, hogy végleg kiszáljak a játékból. Mit tegyek?
15/F
Szerintem keress fel megint egy pszichológust.
Nekem is ilyesfajta problémáim voltak ebben a korban, most vagyok 21, még mindig megvannak.
A szüleid tudják? Velük is megbeszélném, hátha tudnak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!