Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mihez kezdjek? Hogyan lábaljak...

Dietrich kérdése:

Mihez kezdjek? Hogyan lábaljak ki ebből?

Figyelt kérdés

Az elejéről kezdem a történetem, ami 1 éve kezdődött. Akkor nyolcadikos voltam. Elkezdtem pszichológushoz járni, mert nem volt kivel beszélnem a problémáimról. Depressziós voltam. Sokszor. Volt, hogy egy ideig elmúlt, aztán visszajött. A pszichológus azt mondta majd elmúlik, együtt jár a kamaszkorral. De nem így történt. Minden rosszabb lett, jött a hullámvasút. Elmúlt a depresszió utáni jólét, pörgés követte. Vagy nagyon a padlón voltam, vagy euforiát éltem át. Akkoriban az 2-3 naponta változott. Egy ettől független eset miatt pszichiáterhez kerültem. Ekkor már öngyilkossággal kapcsolatos gondolataim is voltak. Talán 1 hónapig jártam hozzá. Elkerültem egy klinikára, 2014 nyarán.

Egy hétig voltam ott, a zárójelentésemben ez állt a diagnózis címszó alatt: "F98.8: Egyéb, rendszerint gyermekkorban vagy serdülőkorban kezdődő meghatározott viselkedés és emocionális zavar"

Gyógyszert nem írtak fel, további terápiát sem javasolták. Elkezdődött a középiskola. Eleinte az hittem rendben vagyok, de megint kezdett szétesni körülttem minden. A következő nap már úgy éreztem képes vagyok akár a világot is megváltani. Egyre gyakoribbá váltak a hangulatingadozások.

Nem tudom meddig bírom még. Egyedül a barátaim tartanak vissza attól, hogy végleg kiszáljak a játékból. Mit tegyek?

15/F

2015. márc. 29. 22:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Tanulj meg meditálni. A meditáció lenyugtat, pihentet és lelki erőt ad. Csináld végig ezt a 30 perces meditációt minden nap legalább egyszer, és most kezdj hozzá, meglátod, használni fog: https://www.youtube.com/watch?v=c9JtaSCIdLs
2015. márc. 29. 22:16
 2/10 anonim ***** válasza:
Kezdj el valamit veszettül sportolni! Amitől az erő kiszáll belőled a nap végére! :) Tartást ad, és segít leküzdeni ezekez a gondolatokat!
2015. márc. 29. 22:17
 3/10 anonim ***** válasza:
1-esnek és 2-esnek is igaza van: jön a tavasz, irány biciklizni, és vidd magaddal a barátaidat is!
2015. márc. 29. 22:20
 4/10 A kérdező kommentje:
Sport? Most komolyan? Emberek, már ahhoz sincs erőm, hogy reggelente felkeljek. Nemhogy sportolni.
2015. márc. 29. 22:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor hallgass meditációt. Ez jót fog tenni.
2015. márc. 29. 22:33
 6/10 A kérdező kommentje:
Kár volt feltennem a kérdést. Valami érdemi segítséget vártam.
2015. márc. 29. 22:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Kaptál. Mi kell még? Vagy találd ki saját magad, mit akarsz. Ne legyél ennyire tehetetlen.
2015. márc. 29. 22:55
 8/10 FüligJimmy88 válasza:
Ne oltsd már le azokat, akik segíteni akarnak. Pláne ha igazuk van. És a pszichológusnak is igaza volt: ez a kamaszkorral jár, és te még javában kamasz vagy, szóval kicsit korai kijelentés volt, hogy "nem így történt". Na, de hogy a lényegre térjek: pont abban a korban vagy, amikor az ember keresi a helyét a világban: van, aki rokker lesz, van, aki deszkás, hippi, diszkós, gyúrós, meg egy csomó más, amiket aztán úgyis kinőnek. Te az a kategória vagy, akit ez az átlagosnál jobban megvisel. Ennyi. Rá kell jönnöd, mi az, ami boldoggá tesz. Kísérletezz. Ha már úgyis állandóan azon pörög az agyad, hogy "de szar ez így", inkább fogalmazd át a kérdést valami olyasmire, hogy "mi a szart kéne csinálni". Hajrá!
2015. márc. 29. 23:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem keress fel megint egy pszichológust.

Nekem is ilyesfajta problémáim voltak ebben a korban, most vagyok 21, még mindig megvannak.

A szüleid tudják? Velük is megbeszélném, hátha tudnak segíteni.

2015. márc. 29. 23:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Csak hallgass a "kezdj el veszettül sportolni" véleményt íróra! Én nagyon súlyos GAD-os beteg voltam, és az ágyból sem tudtam felkelni. Ráadásul kétféle antidepresszánst és még mellé nyugtatóból is két félét szedtem, de egyre rosszabbul voltam. A sport segített gyógyszerek nélkül meggyógyulni. Más csodaszerben ne reménykedj!
2015. márc. 30. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!