Mit tudtok a Tündérhegyi Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás rehabilitációs osztályról?
Elért egy olyan pontra az életem, ahol már szakember(ek) segítségére van szükségem, és a Tündérhegyet ajánlották.
Ha van itt valakinek tapasztalata a hellyel legyen szíves írja le. Azt hallottam nagyon szigorú szabályaik vannak, ez pontosan mit takar? A terápia mellett szabadidős tevékenységekre (pl. valamilyen mozgás, zenehallgatás, internetezés stb.) van lehetőség? Jó szakemberek dolgoznak ott? (Sajnos az eddigi pszichológusaim közül egyikre se bíznék rá egy félig szívott cigarettát sem...)
Mindenféle vélemény, észrevétel, tapasztalat érdekel.
"Változó, remélhetőleg olyanhoz osztanak be, aki neked megfelel." Ez a válasz mindent megmagyaráz. Sokkal, - de tényleg - sokkal több a "jó pszichológus/pszichiáter" - mint rossz. A pszichológia egyik "dogmája", hogy minden emberi kapcsolat - legalább - két emberen múlik, tehát ahhoz, hogy a kapcsolat célja, értelme, szüksége megvalósuljon, ahhoz bizony mind a két fél eltökélt munkájára van szükség. Ez mit jelent? A terapeutád lehet kedves veled vagy szigorú, határozott, de neked mindent meg kell tenned lelki fejlődésed érdekében és akkor nem lesz semmi gond a jövődet tekintve. Nagyon-nagyon ritka a "rossz" szakember. Ha van "rossz", az is legfeljebb nem annyira körültekintő (persze egy ilyen személy okozhat fatális következményt is), de ez csupán annyit tesz, hogy neked kell saját egészséged érdekében többet foglalkozni lelki világoddal, több informácciót gyűjteni, kérdezni, megismerni önmagad és nem engedni más befolyásának - szakember által való - gyógyulásod érdekében. Nem letezik rossz szakember, NEKED IS TENNI KELL VALAMIT!!! EZT JEGYEZD MEG!!!! Remélem segiteni tudtam...
Egy orvos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!