Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet hogy skizofrenia?

Lehet hogy skizofrenia?

Figyelt kérdés
Nagytatam amiota az eszemet tudom, egy szamomra es csaladom szamara rejtelyes betegseggel rendelkezik, ugy gondolom nevezheto betegsegnek. Alapjaban egy nagyon csendes ember, mar 81 eves, nem iszik szensavasat, nem iszik kavet,nem szivarazik, nehezere esik mindent megcsinalni es kepes orakot szundikalni TV nezes kozben. 81 eves es egesz eleteben jelen volt ez a rossz betegseg, ahogy a szuleim meseltek. Ez a betegseg ugy jelentkezik, hogy egyik naprol a masikra a hangja megvaltozik teljesen, melyebb lesz, reketes, mindig azt hisszuk meghult, de nemsokkal azutan (par nap) valotlan dolgokat kezd allitani, a csaladja ellen fordul, legfokepp a lanya (anyum) ellen, gyuloletet mutat iranta, szerintem kepes lenne megolni is. A kornyek legalja nepevel tarsul, elkolti az osszes penzet, iszik, szivarazik, szensavasat iszik es kavezik. Mindez a valtozas par nap alatt bekovetkezik. Valami kiindulo valaszt szeretnek kapni es ugy gondoltam itt felrakom, mert egyedul a skizofrenia-t sejtjuk, annak pedig vannak tunetei amik passzolnak de rengeteg van ami nem.

2015. márc. 6. 20:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet hogy érelmeszesedése van az agyában.
2015. márc. 6. 21:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Evekig normalis, s utana fel - 1 eveket megvaltozik teljesen a termeszete ellenkezoje lesz? Nem tudjuk hogy mi okozza.
2015. márc. 7. 14:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen lehet.
2015. márc. 7. 22:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez nem csak idősebb korában érte utol, hanem mindig is megvolt neki? Egyébként gondolom most arra gondolsz, hogy másik személyisége bújik-e elő, vagy ilyesmi. Csak mert ha erre gondolsz, azt nem skizofréniának hívják (a köznyelv így nevezi, de tévesen, a skizofrénia más betegség), hanem disszociatív személyiségzavarnak. A skizofréniásnak hallucinációi, tévképzetei vannak, jellemző a paranoia, hangokat hallhat, ilyesmik.
2015. ápr. 10. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!