Ti hogyan gondolkodtok?
én sem gondolkodom szavakban, csak ha egy párbeszédet idézek fel, vagy ha tervezek valami párbeszédet.
Elég furcsa lenne, ha amúgy szöveget hallanék a fejemben, én sem értem, mások hogy csinálják ezt.
Szerintem úgy kell elképzelni, hogy pl ha önkéntelenül kimondasz egy szót, mondjuk az ujjadra csapod az ajtót, akkor az angolul csúszik ki. Vagy ha mész a boltba és gondolkozol hogy mit kell venni, a szavak angolul jutnak eszedbe.
De olyan is volt már, hogy otthon valami eszembe jutott, hogy mondani akarom a barátomnak és azon vettem észre magam, hogy angolul fogalmazódott meg a fejemben. Egész nap angolul beszélek, elég sokat és főleg ha fáradt vagyok "úgy marad" az agyam.
Aztán néha a "thanks" jön a számra a köszi helyett, munkában legtöbbször a "de" és a "vagy" ami önkéntelenül is magyarul csúszik ki.
Hogyan gondolkozol, ha nem szavakkal? Érzésekkel?
Nem tudom elképzelni szavak nélkül a gondolatokat. Anélkül csak ösztönnek vagy megérzésnek nevezném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!