Hogyan kéne visszajönnöm a valóságba?
Állandóan képzelgek, meg agyalok valamikor már azt sem tudom hogy miről, csak azt veszem észre hogy nem oda figyeltem, elkalandoztak a gondolataim. Az agyalás meg inkább ilyen gondolkodásféle. És emiatt egyszerűen nem tudok odafihyelni arra ami körülöttem történik a valóságban. Tudom hogy az álmodozás, meg képzelgés nem rossz dolog, de szerintem amikor már nem nagyon tudok/valamikor nem is nagyon akarok visszatérni a valóságba, az már baj. És én jelenleg nem tudok már mit kitalálni erre. Sőt mostanában elég gyakran untatnak a dolgok. Meg nem tudom hogy ez idetartozik e de állandóan félek valamitől. Ez nem mindig van csak néha rámtör, szituációtól függetlenül. Mostanában este, elalvás előtt. Már arra is gondoltam, hogy a regressziós hipnózist ki kéne próbálnom, hátha kiderülne valami, meg amúgy is érdekel. Csak nem tudom hol, mert nem Budapesten lakok, meg nem tudom h ki megbízható, meg hogy mégis mennyibe kerülne. Ha valamelyikhez (képzelgés, félelem) tudtok valami tanácsot adni szívesen elfogadnám. Köszönöm.
18/L
Ezt fokozatossággal tudod csak elérni, azok a dolgok amik téged gondolatban foglalkoztatnak, tulajdonképpen a vágyaidat tükrözi, vagy amit nem tartasz unalmasnak. Ahhoz hogy visszatérj a valóságba, ahhoz ezekről le kell tudj mondani, hisz több lehetsz azáltal is, ha le tudsz róla mondani, nem csak azáltal, ha valóra tudod őket váltani. Az utóbbi a nehezebb és komplikáltabb, mert azért komolyan tenni kell. (természetesen akkor, ha az amire vágysz vagy elképzelsz nem képzelgés szintjén van csak akkor. Ilyen esetbe vissza kell hogy térj a földre.) A félelem részét nem tudom megmondani, de egy pszichológus meg tudná neked mondani a helyes utat. Budapesten sok sürgés forgás van, az isten háta mögött sincsen élet rendesen, ezért egy fokkal jobb a fővárosba élni. Vidéken a segítség nagyon felületes, Budapesten viszont nagyobb eséllyel lelsz alaposabb segítségre.
23/F
"Tudom hogy az álmodozás, meg képzelgés nem rossz dolog,"
Rosszul tudod, mert rossz dolog. Az álmodozás az élet megrontója, mely kancsalul, festett egekbe néz.
Egy olyan nem valóság világ fog körbe venni, amelyből nem lehet majd egyszer csak kitörni. Hagyd abba az álmodozást, és a képzelgést!
Nem könnyű, de gyakorlással, újból és újbóli nekifutással szép lassan változni fogsz. Meg lehet tanulni, hogy a gondolataink ne "follyanak széjjel" ez csak gyakorlás és kitartás kérdése.
A napi feladatokra kell koncentrálni, és mindig a jelenben lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!