Akik magánpszichológushoz jártak terápiára, hogyan fizettétek?
Mindkettőtől függ, és a kettő összefügg.
A jó terapeuta ugyanis tud úgy motiválni, hogy megnyílj és aktívan vegyél részt a terápiában. Persze egyénfüggő, hogy ez kinél mikor következik be. Van, akinél nagyon gyorsan, van, akinél lassabban.
Hogyan válassz terapeutát? Egyrészt - lehet, hogy hülyén hangzik - megérzés alapján. Komolyan. Mivelhogy a tudattalan választ, tudni fogod, hogy ki felel meg az aktuális problémáidnak.
Emellett célszerű érdeklődni, ajánlások alapján választani. (Én a saját terapomat mindenkinek nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek (budapestieknek), mert kiváló szakember és nem is drága.) Neten is lehet olvasgatni visszajelzéseket a pszichológusokról, én is megtettem, és a vélemények elég meggyőzőek voltak.
Ezen kívül az első ülésnek erről kell szólnia... a puhatolózásról. Mint egy első randi... Ha nem érzed, hogy meglenne a közös hullámhossz, akkor kár erőltetni a dolgot. Persze nem kell rögtön "szerelmesnek" lenni, de figyeld magad, hogy hosszú távon el tudod-e képzelni, hogy kialakuljon valami köztetek. A jó terápiás kapcsolatban ugyanis kötődés is van, attól működik igazán! (Persze ahhoz idő kell, hogy ez kialakuljon.)
Ha nem érzed az összhangot, akkor tudni kell nemet mondani, és mást keresni.
Kedves első!
Betegként mentél hozzá, és milliomost csinált belőled? Tényleg jó pszichológus lehet....
Sztem úgy értette, hogy a terápia által olyan irányba fejlődött az önismerete, és olyan irányba tudta kamatoztatni a képességeit, amit pénzszerzésre is fel tudott használni többek között.
Legalábbis én így értelmeztem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!