Fennáll a veszélye, hogy én is ezt tegyem?
Figyelt kérdés
A családban több öngyilkosság is előfordult.A hajlam öröklődhet?Fennáll a veszélye,hogy én is megölöm magam?2015. jan. 2. 21:43
1/3 Muerte Roja válasza:
Szerintem ez nagyban befolyásolja az életkörülmények,életmód. Az én családomban is volt öngyilkosság,nagyapám édesanyja felkötötte magát. Nagyapám(ugyanaz,mint akit az előbb írtam)begyógyszerezte magát,és fel akarta robbantani magára a házat,ja él még.Sajnos nem jó ember,ezért is nincsen társasága.De mint kiderült,skizofréniája van,és ezért akarta megölni magát,mert a hangok azt mondták neki. Úgy gondolom,hogy amíg vannak körülötted emberek,akik őszintén szeretnek,és te is viszont,és jók a körülmények, akkor nem áll fenn a veszélye annak,h megöld magad. Nálunk is elkerülhetőek lettek volna a dolgok,de nem voltak olyan körülmények sajnos. Próbálj optimista lenni mindig az életben,még ha bánatos is leszel.Ha baj van,akkor soha ne zárkózz el,mert rossz irányba fogsz sodródni.Legyen mindig melletted egy olyan ember,akiben megbízol,és támaszt nyújthat a bajban!
2/3 anonim válasza:
Résen kell lenned, ha krízis adódik az életedben, ne halaszd a segítségkérést! Barátoktól, családtól, telefonos lelkisegélytől, szakembertől... Önmagában amiatt senki nem lesz öngyilkos, mert a családbnan többen azok voltak, de - ahogy mást is a családunktól tanulunk -, úgy a problémák esetén való viselkedésünket is. A családban történt öngyilkosságok veszélyeztető tényezők, amelyeket lehet ellensúlyozni olyan tényezőkkel, amik segítenek az öngyilkosság-megelőzésben, ilyenek: vallásos hit, fejlett önismeret, támogató barátok, családi kapcsolatok, segítségkérés szakembertől. Érdemes ezekre gyúrni, és akkor nem lesz baj.
3/3 anonim válasza:
Erről eltérőek a vélemények.
A legtöbb erről szóló szakmai információ szerint nagy az esélye, ellenben pl. az én pszichiáterem szerint ez nem feltétlenül így van (talán csak a megnyugtatásomra mondta ezt).
Sajnos az előbbi valószínűbbnek látszik, az én családomban volt öngyilkosság, kísérletem pedig nekem is.
A pszichés problémáink szinte ugyanazok voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!