Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szociális fóbiások! Szedtek...

Szociális fóbiások! Szedtek gyógyszert?

Figyelt kérdés
Ha igen, segít? Mennyi ideje, és meddig kell szednetek?

2014. dec. 28. 20:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Ja, és kérdező, ha kezdi feladni a pszichológus - eléggé szomorú -, akkor keress egy másikat, tudom nem egyszerű, de érdemes.
2014. dec. 30. 20:45
 12/24 A kérdező kommentje:
A szorongásomon nem segített eddig semmit. Picit javult az önértékelésem és nem vádolom magam. Pár hónap alatt mindössze ennyi sikerült. :/
2014. dec. 30. 21:16
 13/24 anonim ***** válasza:

Én igen, és segít, de nem tudom eldönteni, hogy a negatív vagy a pozitív hatásaiból van több... Én 4 mg Rivotrilt szedek (pár napja lettem 4 mg Frontinról átállítva) és azt kell mondjam, hogy sokkal jobb. De nyilván hosszútávon derül ki, hogy segíteni fog-e.

Alapjában véve szörnyű belegondolni, hogy egy olyan szertől vagyok függő, aminek az elvonási tünetei a heroinéhoz hasonlítanak erősségben. Hogyha leégne a gyógyszergyár, és hirtelen nem jutnék hozzá a gyógyszerhez, akár bele is halhatnék. (Ezért szokták fokozatosan lehozni az embereket róla.).

Addig kell rajtalennem, amíg valamennyire összekaparom az életem, és feldolgozom azokat a fájdalmakat, kisebbségi érzéseket, amiket magammal cipelek. Ezen vagyok, a gyógyszer olyan mint egy esernyő, de az esőt nekem kell elállítanom, és nem adom fel!

Ha te is valami ilyen cipőben jársz, akkor hajrá! :)

2014. dec. 30. 21:49
 14/24 A kérdező kommentje:
És mit mondtak, meddig kell szedned? Terápiára jársz?
2014. dec. 30. 22:02
 15/24 anonim ***** válasza:
Első vagyok megint. Hogy válaszoljak az utsó helyett, bocs utsó, nincs meghatározva, hogy ezeket meddig kell szedni, általában a dokik is, legalábbis a jobbak azt szokták mondani, hogy addig, amíg a tünetek, a fizikális tünetek enyhülnek és elkezdenek megoldódni terpáián belül a problémák, de akár egész életében is szedheti ezeket a bogyókat az ember váltakozva, vagy kisebb-nagyobb szüneteket tartva. Épp csak ahogy írta az utsó is, ezek drogok, abba hagyni nagyon nehéz, és egy idő után - nekem legalábbis - teljesen megváltoztak bennem a dolgok és nem jó irányban, én hál égnek idejében, orvos segítségével és fokozatosan csökkentve bő egy év alatt abba bírtam őket hagyni. Ha szükséged van rájuk, én a frontint ajánlom nyugtatóként, hogy antidepit mit azt a doki dönti mindenképpen el egyedül ő, de a frontint kérheted te is, a gyengébb változatát, pl. 0,25öst, az kevésbbé tesz függővé, mint az összes többi, viszont ugyanolyan jó. Antidepiként én egyébként mellé zoloftot kaptam, az bevállt, de csak egy ideig. Ezt is érdemes tudnod, hogy lehet, h sok antidepit kell végig zongoráznod mire az egyik valóban fog segíteni vmennyire.
2014. dec. 31. 11:30
 16/24 A kérdező kommentje:
Szerintem nem megyek bele, úgysem gyógyít meg, vagy segít a terápia vagy megölöm magam. Így a jó :)
2014. dec. 31. 12:00
 17/24 anonim ***** válasza:
Ne öld meg magad. Annyi minden van, amiért érdemes küzdeni és még így ezekkel a gondokkal együtt is élni. :) Ilyet kérlek még viccből se írj, h így teszel.
2014. dec. 31. 12:52
 18/24 anonim ***** válasza:
Szerintem se írj ilyet, az ilyen gondolatok nem tesznek jót Neked.
2014. dec. 31. 12:58
 19/24 A kérdező kommentje:
Pedig annyira el vagyok keseredve. Egyedül vagyok itthon, szilveszterkor, és zokogok, remegek, szorongok.
2014. dec. 31. 13:14
 20/24 anonim ***** válasza:
Én karikor is, meg ma is egyedül leszek, de próbáld ezeknek is az előnyét meglátni, és úgy sokkal könnyebb. Pl. legalább nem kell másokra főznöd, feltakarítanod a hányásukat, ha úgy leisszák magukat :), stb. Eltudom képzelni, hogy miket érezhetsz, de hidd el az egyedüllétnek is meg van az előnye.
2014. dec. 31. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!