Paroxetin, Rexetin vagy más ssri-vel tapasztalat?
Figyelt kérdés
Szerintetek 3 hónapnyi rexetin szedése után 30 mg, nagyon erős tünetek várhatók dózisemelésnél? 40 mg-ra kell fölmennem. Van tapasztalatotok?2014. nov. 30. 20:36
1/2 anonim válasza:
Bár már fél éves a kérdés, leírom a tapasztalatomat. Nem akarok sokat szövegelni, röviden annyi, hogy már egészen kiskorom óta éreztem, hogy valami nem oké. Sosem voltak barátaim, állandóan hülyeségeket csináltam, ahogy nőttem, egyre zárkózottabb lettem. Mikor befejeztem a sulit, egy évig szinte ki sem dugtam a fejem a házból, csak ha nagyon muszály volt. Társaságban nagyon szorongtam, de csak idén februárban jutottam el oda, hogy elmenjek pszichológushoz. Volt kábítószeres időszakom is, ez csak tetézte a dolgot. Aztán abbahagytam, majd kipróbáltam valami köhögéscsillapítót, amiből bevettem 20 szemet, és a hatása alatt teljesen másképp láttam a dolgokat. Nagyon sokat segített abban, hogy rájöjjek, segítségre van szükségem. A pszichológus azt mondta ADHD-s vagyok, jártam terápiára kb 3 hétig, az orvos pedig azt mondta, hogy ADHD csak gyerekeknél van, ez OCD (kényszerbetegség), ami szerintem szintén jelen van. Neten informálódtam, és a gyermekkorban kezeletlen ADHD bizony felnőttkorban sokkal súlyosabb, szóval az orvos hülye, nem is mentem hozzá többet. na de a lényeg! Felírt a doki napi 2x egy fél 0,5mg-os rivotril-t, illetve napi egy szem 20mg-os paroxetint, amit lehetőleg reggel kellett bevennem. Mondta azt is, hogy idő kell amíg kifejti a hatását. Kb. 3 hét múlva ki is fejtette, teljesen más ember voltam, végre éreztem, hogy élek! Aztán sajnos abbahagytam, szintén káb.szer miatt a terápiát is, a paroxetint is, rivotrilt szedek mikor szükségét érzem, de nem vagyok függő. Miután abbahagytam, el akartam ismét kezdeni szedni, viszont napi 2 tablettát, gondoltam behozom a kihagyott napokat (tudom ez marhaság), végül elfogyott, azóta sem vettem. A közeljövőben tervezem, hogy ismét nekifutok, ezúttal remélem végigcsinálom.
2/2 anonim válasza:
Nem kell különösebb negatív hatásokra számítanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!