Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 15 éves barátnőm lehet, hogy...

15 éves barátnőm lehet, hogy skizofrén?

Figyelt kérdés

Utána néztem és az alábbi dolgokat tapasztaltam(és pár dolgot meg is kérdeztem tőle)

A nap nagy részében kedvtelenség,nincs kedve semmihez,az órákon nem figyel oda,nincsenek céljai,a társaságtól visszahúzódott,a tanulmányi eredménye romlott,nem érdekli semmi őt.Azt hiszi mindenki ellene van,hogy egész nap figyelik őt és hogy hallják a gondolatait.Néha hangokat hall,múltkor tanárnője hangját hallotta mikor nem is volt a közelében.Egyik nap azt hallotta,hogy valaki a szobájában szuszogva alszik és cipzar le-fel húzást hallott,de a szobában nem volt senki és még nem aludt senki..Nem tudja kifejezni az érzéseit,senkivel nem létesít szemkontaktust.(Egyik nap a tanára külön neki magyarázott vmit,nem nézett a szemébe és ahova nézett,a tanár oda ment,de nemtudta felvenni vele a szemkontaktust.)Nagyon nehezen fejezi ki magát,a gondolatmenete követhetetlen.Megkérdezte tőlem mit jelent az a magyar szó,hogy "szervázó" mikor ilyen magyar szó nem létezik és ezt ő is tudja.Kémia és német dolgozatban nem létező szavakat és kifejezéseket használt, a tanárok ezt ?-el jelölik. Azt hiszi,hogy az emberek rossz véleménnyel vannak róla meg ilyesmi.Nem tudom,hogy ez katatón állapotnak számít-e de kb. 30-40 percig mozdulatlanul ült a külvilágról tudomást nem véve.Szerintetek ez skizofrénia vagy valami más mentális betegség?15 évesen valaki lehet skizofrén?

2014. nov. 24. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Szeretem mikor az ember saját magáról úgy teszi fel a kérdést,hogy a barátom/barátnőm és egyes szám harmadik személyben beszél magáról. Nem, nem vagy skizofrén csak még 15 éves.
2014. nov. 24. 17:55
 2/6 A kérdező kommentje:
nem rólam van szó..
2014. nov. 24. 17:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet igen. Ezek a halucinációk nem természetesek. Orvosi kivizsgálás és kezelés javasolt.
2014. nov. 24. 18:41
 4/6 anonim válasza:

kedves bucusmucuska egy nagy fuck kalap vagy hogy ha azt hiszed hogy valakire mondhatsz véleményt ha közben nem is ismered:)

amúgy, ha történt bármi ami rosszul esett neki, másnak lehet egy semmiség volna, de nála lehet hogy komoly gondokat válthatott ki a világ nézetében, vagy csak simán serdül, vagy mindkettő, remélem segítettem^^

U.I.: nem feltétlenül skizofrénia, lehet akármi más is

2014. nov. 24. 18:41
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a normális válaszokat.
2014. nov. 24. 19:18
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó!!:)
2014. nov. 24. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!