15 éves barátnőm lehet, hogy skizofrén?
Utána néztem és az alábbi dolgokat tapasztaltam(és pár dolgot meg is kérdeztem tőle)
A nap nagy részében kedvtelenség,nincs kedve semmihez,az órákon nem figyel oda,nincsenek céljai,a társaságtól visszahúzódott,a tanulmányi eredménye romlott,nem érdekli semmi őt.Azt hiszi mindenki ellene van,hogy egész nap figyelik őt és hogy hallják a gondolatait.Néha hangokat hall,múltkor tanárnője hangját hallotta mikor nem is volt a közelében.Egyik nap azt hallotta,hogy valaki a szobájában szuszogva alszik és cipzar le-fel húzást hallott,de a szobában nem volt senki és még nem aludt senki..Nem tudja kifejezni az érzéseit,senkivel nem létesít szemkontaktust.(Egyik nap a tanára külön neki magyarázott vmit,nem nézett a szemébe és ahova nézett,a tanár oda ment,de nemtudta felvenni vele a szemkontaktust.)Nagyon nehezen fejezi ki magát,a gondolatmenete követhetetlen.Megkérdezte tőlem mit jelent az a magyar szó,hogy "szervázó" mikor ilyen magyar szó nem létezik és ezt ő is tudja.Kémia és német dolgozatban nem létező szavakat és kifejezéseket használt, a tanárok ezt ?-el jelölik. Azt hiszi,hogy az emberek rossz véleménnyel vannak róla meg ilyesmi.Nem tudom,hogy ez katatón állapotnak számít-e de kb. 30-40 percig mozdulatlanul ült a külvilágról tudomást nem véve.Szerintetek ez skizofrénia vagy valami más mentális betegség?15 évesen valaki lehet skizofrén?
kedves bucusmucuska egy nagy fuck kalap vagy hogy ha azt hiszed hogy valakire mondhatsz véleményt ha közben nem is ismered:)
amúgy, ha történt bármi ami rosszul esett neki, másnak lehet egy semmiség volna, de nála lehet hogy komoly gondokat válthatott ki a világ nézetében, vagy csak simán serdül, vagy mindkettő, remélem segítettem^^
U.I.: nem feltétlenül skizofrénia, lehet akármi más is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!