Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudhatja meg egy szülő a...

Hogy tudhatja meg egy szülő a gyerekéről még kamasz kora előtt hogy pszichopata, ha nem bukik le előtte?

Figyelt kérdés
Múltkor az anyámmal a Kör című filmről beszélgettünk és én nem értem, hogy honnan tudta Samara anyja a lányáról, hogy pszichopata még azelőtt, hogy látta a videót és hogy elvitte szakemberhez, az anyám erre azt mondta, hogy ennek vannak jelei és egy szülő rájon, ha a gyereke az, de honnan tudhatta volna ő rólam h pl 10 évesen elmentem otthonról haverhoz valójában nem macskákat nyúztam meg?

2014. nov. 21. 19:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy kamasz kor előtt kialakulna a pszichopátia (antiszociális személyiségzavar),a szociopátia kialakulási folyamata kamasz kor után alakul ki mikorra hibás elméletek alakulnak ki az elméjében....
2014. nov. 21. 19:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Az amerikai horror sztori 2. évadjában is volt egy pszichopata aki saját elmondása szerint már kisiskolásként is az volt... de akkor ez csak fikció?
2014. nov. 21. 20:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen,egy pszichiáter is megmondta nekem....
2014. nov. 21. 21:33
 4/7 anonim ***** válasza:
A személyiségzavarok hátterében a kamaszkor előtt és közbeni rossz élmények az oka,ami majd a későbbi felnőttkorban alakul csak ki!!!! Ilyen pl. a pszichopátia is....
2014. nov. 21. 21:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez baromság, már ne is haragudj, előző válaszoló. Persze kialakulHAT később is a disszociális/antiszociális személyiségzavar, de vannak, akik így születnek. Eltérő idegrendszerrel, a saját pszichiáterem használja a szót. Ő is diagnosztizált. És igen, csecsemőkorom óta vagyok olyan, amilyen, a születésem napjától mutatok tüneteket, kisgyermekkoromtól pedig (ovis) már saját emlékeim is vannak. Egyébként huszonéves vagyok, a szüleim pedig máig sem tudják. Mostmár szeretném, ha ez így is maradna a végtelenségig. ;) Anyám elmondása szerint mindig tudta, hogy valami nem oké velem, ez nyilvánvaló volt, de a pszichopátia meg sem fordult a fejében és sosem vitt kivizsgáltatni sem, mert a legtöbb kegyetlen dolgomról nem tudott (ahogy írod is), a furcsasággal meg úgy volt, hogy majd kinövöm. Szerencsémre, haha.

Kedves kérdező, Gruul egy igazán pofás boss, kedves névválasztás volt részedről. Asszem dobott már a paladinomnak valami faszán kinéző transmoggeart.

2014. nov. 22. 03:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Az amúgy tény, hogy a legtöbb személyiségzavar kamaszkorban alakul ki, és fiatal felnőttkorra szilárdul meg, ezért nem is adnak ilyen diagnózist 18 éves kor alatt. A pszichiátert se hülyézem, aki ezt mondta neked, valószínűleg ő ezt... hiszi. Illetve sokaknál ez is lehet a helyzet, de ők nem azok a pszichopaták (bár orvosi körökben ez a szó már nem is használatos, elavultnak számít), akik tényleg így születtek vagy akár egy csecsemőkori trauma hatására lettek azzá. Ilyen is van, meg olyan is. Tény, hogy gépekkel, vizsgálatokkal kimutathatóak az agyműködés eltérései, és fogadok, hogy ez a gyerekeknél sem lenne másképp, kár, hogy nem végeztek rajtam ilyesmit gyerekkoromban (felnőttkoromban sem). Nálam egyébként az egész dolognak öröklött, genetikai háttere van, tehát alapból nem lehet kamaszkorban összeszedett dolog, illetve hát a hajlam megvolt bennem mindig, ha ez megnyugtatja a lelked, gondolom, nálam is fiatal felnőttkorra szilárdult meg teljesen, attól, hogy egész életemben pszichopataként éltem, viselkedtem.
2014. nov. 22. 04:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Pszichiátriai ismereti vita nélkül... :)

Ha egy szülőnek valóban fontos a gyereke, foglalkozik vele, szereti, kapcsolatot tart a pedagógusokkal, stb. észre fogja venni ha gond van, bármilyen jellegű, nyilván nem biztos, hogy tudja azonosítnai, vagy kezelni, de észre fogja venni.

2014. nov. 23. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!