Mi a lélektani oka, hogy valaki évek óta egész nap a kerben valamit kalapál vagy flexel?
"Ekkora baromságot hol olvastál, hogy az állatok azért csapnak zajt, hogy felhívják magukra a figyelmet? :-)"
Biztos nem volt még kutyád.
"Ezen kívül hány embert kérdeztél meg, hogy miért merészelt köhinteni a színházban és hogy valóban teljesen egészséges-e?" Én egyet sem, viszont sokat olvastam olyanok írásait, akik kutatták ezt a témát.
Ezzel egyébként tudományos szinten foglalkoznak. A színházi köhögés (színházban kétszer gyakrabban köhögnek, mint máshol) a pszichogén köhögés egy fajtája, főleg klasszikus koncertek alatt. Ugyanis az emberek nincsenek hozzászokva, hogy ennyire pisszenés nélküli csendben kelljen maradniuk, és ez frusztrációt okoz. Mivel nem szólalhat meg, tudat alatt keres egy hangkiadási lehetőséget a szorongás, vagy zavaró érzés oldására.
Szerintem menekül a gondolatai elől.
Az egyik szomszédunk is ilyen. Reggel elmegy, délután hazajön, és egyből fűrészelni, kopácsolni kezd. A munkaszüneti napokon, vasárnap is csinálja. A feleségével nincsenek túl jó viszonyban, a gyerekek egész nap sipítoznak, az anyós meg néha jön és akkor "rendet tesz". Éjjel meg dübörög a zene sokszor. 10 év alatt két helyiséget épített még a pasas a házukhoz, napkollektorokat, kerítéseket, korlátokat szerelt fel.
Persze, nagyon jó az ilyen takaros ház, meg az igényesség (hozzánk is jöhetne tetőt cserélni! :)), de teljesen elhanyagolja a családot, a problémák meg burjánzanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!