Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 5 éve szorongastol nagy bajom...

5 éve szorongastol nagy bajom lehet?

Figyelt kérdés
5 éve hogy el költöztünk a családommal akkor voltam 13 éves .rogton új suli új hely és azóta teljesen más vagyok mint voltam .nem vagyok vicces se boldog . Visszahúzódó túl sokat gondolkodó lettem . Most 18 éves vagyok .magam mögött az első szerelem szomorú végével , ég kedves szerettem halálával ,apukám külföldi munkát kapott és havonta 2x látom pedig nagyon apas voltam . 5 éve állandóan szorongás de az elmúlt két év alatt csak rosszabbodott . Állandóan fáradt vagyok nincs étvágyam (napi 500 kcalon elek) faj a nyakam ,hátam , a rutin dolgokhoz nincs erőm (fogmosás stb.) , nem szeretem magam és így másnak se tudok szeretetet adni , néha sírok máskor csak tompan nézek magam elé és nincs bennem érzelem .18/L
2014. okt. 7. 21:13
 1/9 A kérdező kommentje:
Néha mar azt érzem milyen jó lenne feladni az életemet és megszűnni . Nem kellene többe felkelnem és végig agyalni a napjaimat .semmi nem tud mar örömet okozni .
2014. okt. 7. 21:17
 2/9 hosszúhajú ***** válasza:
sorozatban rossz dolgok történtek veled, és valószínűleg egyiket sem tudtad megbeszélni, feldolgozni senkivel Ez ide vezet. ha még jön pár rossz, még nehezebb lehet. De ha találsz valakit, akivel megbeszéled, akár pszichológus, vagy családtag, igazi barát és van valaki aki meghallgat, átsegít, akkor azzal oldódik. ha magadba tartod minden fájdalmad, óhatatlanul kibukik. a szekrénybe is ha túl sok ruhát tömsz bele, akkor kilöki az ajtót, és kizuhannak a ruhák. Ha pedig igazán mélyen vagy, akkor gyógyszer is segít, de semmiképp ne ezzel kezd, mert ez önmagában nem megoldás. le merem fogadani, hogy olyan egyedül vagy mint az ujjad...
2014. okt. 8. 01:47
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen de azért vagyok egyedül mert nem akarok beszélni se es ez megnehezíti a dolgokat .
2014. nov. 1. 21:55
 4/9 hosszúhajú ***** válasza:

nálam ez úgy volt, hogy az elején még akartam beszélni mással, de ahogy egyre mélyebbre kerültem, akkor már azt sem. téged már az sem érdekel, akárcsak annak idején engem.

ami ilyenkor engem motiválni tudott az a sikerélmény. ha valamiben jó voltam, felfigyeltek rám, és elismertek, az erőt adott. nincs miből erőt merítened. lemerült teló vagy. és mivel ez nem most kezdődött hanem tényleg mélyebb dolog, tényleg elgondolkodhatnál egy kis pszichológuson - ha akarsz, ha nem. mert látod te is, magadtól már kedved sincs felállni, már nem is akarod, úgy bezártál. ha itt megmaradsz és azt teszed ami jólesik, magyarul elvagy a magányban, akkor semmitől nem fogsz felfele indulni. Ilyenkor, ha már az érdeklődésedet is elvesztetted, akkor kell kinti segítség. de arra meg rá kell venned magad, hacsak nincs mellett olyan személy, aki észrevegye rajtad a változásokat és kirángasson belőle. De ha lenne olyasvalaki, már megtette volna. neked kell. pedig most le...rod és semmi kedved hozzá. - ismerem.

ez nálam úgy történt, hogy egyszer csak már olyan mélyre zuhantam, hogy megijedtem. és a félelem elindított hogy segítséget kérjek.

2014. nov. 2. 16:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Mar megvolt a segítség kérés . Anyukám elvisz majd pszichológushoz .. Bár én meg nem voltam es nem tudom miben tudna nekem segíteni
2014. nov. 2. 20:29
 6/9 hosszúhajú ***** válasza:
igen. ez így kezdődik. és ezt fogod hinni az elején is. idő kell hozzá. gondold el! 5 év fogságból, nem lehet 1-2 hét alatt kijönni.
2014. nov. 2. 21:10
 7/9 A kérdező kommentje:
Remelem segít majd , olyan jo lenne végre nem agyalni állandóan csak élni mint mindenki más .
2014. nov. 2. 21:18
 8/9 hosszúhajú ***** válasza:
nyílj meg előtte őszintén. így tud majd hatékonyan segíteni.
2014. nov. 2. 21:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm :)
2014. nov. 2. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!