Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A kérdés egyszerű. Szerintetek...

A kérdés egyszerű. Szerintetek skizó vagyok vagy valami hasonló?

Figyelt kérdés

Paranoia: pipa , viszont valamilyen szinten van alapja és nem is teljesen szilárd a meggyőződésem. Ingadozik.

Szorongás: pipa, van amikor akárhol tök jól elvagyok de van amikor befeszülök.

Elég sűrűn van hangulat ingadozásom. Egyszer fent, egyszer lent.

Társaságba megkukolok, bár valamilyen szinten a személyiségem is ilyen.

Enyhén hipochonder is vagyok :'D

Ha eléggé fáradt vagyok, akkor nagy ritkán van az,hogy hallok egy szót amit valószínűleg nem is mondtak ki,bár nem tudom.Dokihoz nem igazán akarok elmenni,mert lehetőség se nagyon van, meg szeretnék egymagam megbirkózni vele,ha lehetséges egyáltalán még.Kb 1-1,5 éve ilyesmi dolgok játszódnak le bennem.

18/F

2014. szept. 26. 21:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Természetesen nem vagy skizofrén,hiszen az nem ezt jelenti.

Egyrészt életkori sajátosság az,hogy érzelmi hullámvölgyeid és hangulatingadozásod van,persze egy bizonyos határ után már sejtethet lelki problémát maga mögött. Az írásodból úgy tűnik "alapból" introvertált személyiség vagy,természetes ha nem oldódsz fel könnyen társaságban,persze ha ez a szorongás már olyan erősségű,hogy megkeseríti a mindennapjaidat akkor mindenképp olvass utána a szorongásos betegségeknek,hátha így "megtudod fejteni magadat". Ha az orvosi segítséget szeretnéd kizárni(amit én pl nagyon is megértek!) akkor a megoldás az önismeret fejlesztése,önsegítés lesz. Olvass a témában és keress fel olyan fórumokat(bár a gyakorikérdések is ilyen:D) ahol a hasonló cipőben járó emberek osztják meg a tapasztalataikat. Próbálj mindennap pihenni,és a lehető legkevesebbet stresszleni.(szerintem a "hangok" is emiatt vannak esetleg kialvatlanság vagy rossz alvás)

Hasonló tapasztalataim vannak nekem is, az is szokott segíteni ha direkt számomra "parás" helyzetekbe szoktatom magam persze szépen fokozatosan ilyen pl a koncertre járás amit imádnék,csak a tömeg a sok ember zavar néha,de idővel elmúlik a feszültség.

2014. szept. 26. 21:40
 2/3 anonim ***** válasza:
"Ha eléggé fáradt vagyok, akkor nagy ritkán van az,hogy hallok egy szót" Na ezzel vigyázni kell,mert korai előjele lehet a skizofréniának!
2014. szept. 27. 10:40
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

Második válaszoló pedig nem úgy kell elképzelni ezt a hangos dolgot, hogy belső hangok szólnak hozzám.Ritkán ha fáradt vagyok,kialvatlan,akkor pl mintha anyám vagy valaki szólítana de végül is akármi lehet. Kutyaugatás, zajok, vagy akármi.Ez mindig csak ha kialvatlan vagyok és elég halkan,hogy ne tudjam eldönteni ,tényleg hallottam-e vagy sem.

2014. szept. 27. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!