Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meg akarok halni, nincs...

Meg akarok halni, nincs értelme az életemnek. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Nem akarom sajnáltatni magam, ugyanis nem akarok itt ismerkedni senkivel. De rosszul érzem magam, depis vagyok, nincs kedvem semmihez és senkihez. Úgy érzem nem tudok ezen változtatni. Barátaim nincsenek, párkapcsolataim rövid ideig tsrtottak, velem szakítottak.
2014. szept. 17. 08:18
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm a választ. Lány vagyok amúgy. De szerintem én már sosem leszek boldog. Elrontottam az egész életem.
2014. szept. 17. 09:09
 12/16 anonim válasza:
Szia! Ne vedd térítgetésnek mert olyat nem teszek, röviden elmondom mit mond a buddhizmus. AZ életben van szenvedés, ezek jórészének mi magunk vagyunk okozói, hogy mindig akarunk valamit, mindig valamilyen feltételhez kötjük boldogságunkat, mindig a múltba vagy jövőbe vész a tudatunk a jelen helyett. Azt mondjuk, boldogok leszünk ha lesz nőnk, karrierünk, jó szakmánk,ha lefogyunk, stb stb. Az embernek tennie kell a dolgát, haladni az útján, de illúzió azt gondolni, hogy a célok elérése a boldogság, az út maga a boldogság, minden pillanatban van miért örülni. A legapróbb dolgoknak is, a lényeg, hogy az ember a jelen pillanatban, itt és mostban éljen. Az az időd és életed legnagyobb szintű értékelése ha azt teszed, amit teszel, ha eszel, akkor csak arra figyelsz, ha a természetben vagy, arra, ha fogat mosol arra. Lehet persze kicsit álmodozni de csak mértékkel, és akkor, amikor te akarod, ne az álmodozás uralkodjon rajtad. Nincs veled semmi probléma, nem is volt és nem is lesz, most is tudod magad szeretni, a szeretet nem feltételekhez kötött. Próbálj a mértékletesség útján maradni, minden szempontból, legyen egy egészséges énképed, de ne értékelgessed meg méregessed állandóan magad. próbálj ismerkedni, barátokat szerezni, ha sokat ülsz és gondolkozol azon ami nincs, az beteggé tesz, a barátok ki tudnak ebből húzni, ha rágják a füled hogy csináljatok valamit.
2014. szept. 17. 09:36
 13/16 anonim ***** válasza:
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/jkSKQyo2jMI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 14/16 anonim ***** válasza:
 15/16 Spilerke válasza:
Szerintem sokan, így vannak ezzel a halál soha sem megoldás. Inkább próbáld meg helyre rakni magadban a dolgokat, esetleg próbálj másképp hozzá állni valamihez, arra kéne rájönnöd, hogy miért tartanak rövid ideig a párkapcsolataid, mit csinálsz rosszul, miért nincsenek barátaid stb.
2014. szept. 17. 09:49
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én 23 éves lány vagyok, és 13 éves koromtól kb. 19-ig depressziós voltam, kb. ugyan úgy éreztem magamat, mint Te most. Ezt azért írom le, mert élő bizonyítéka vagyok annak, hogy a dolgok változnak, ebből ki lehet jönni, van megoldás. Persze teljesen nem múlik el semmi, szorongásmentes és teljesen optimista ember talán sosem leszek személyiségemből adódóan, de azért többnyire jól vagyok. Ha szeretnél valakivel beszélgetni, aki átment hasonlón, mint amin most Te akkor írj nyugodtan Privátban! Minden jót és hidd el jobbra fordulnak a dolgok idővel, csak meg kell tanulni kezelni saját magunkat!

12-es: Teljesen igaz, amit leírtál, a buddhizmussal való ismerkedés például nekem is sok erőt adott.

2014. szept. 17. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!