Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Másnak is egy lelki törést...

Másnak is egy lelki törést jelentett az életében, mikor kiderült, hogy lisztérzékeny?

Figyelt kérdés
Éveken át szenvedtem a tüneteitől, majd több tükrözésen és évekig tartó orvosról orvosra járkáláson kellett átesnem, mire kiderült, hogy lisztérzékeny vagyok. Mikor kiderült, hetekig sírtam miatta. Már 5 éve diétázom, de a mai napig "selejtesnek" érzem magam miatta, szégyellem magam társaságban, főleg, mert akárhová megyünk, mindenhol különcködnöm és magyarázkodnom kell (sosem ehetem azt, amit a többiek, sőt még így is könnyen puffad a hasam stb.). Mindig örülök, mikor megtudom, hogy a környezetemben van másik lisztérzékeny is, hogy "nem vagyok egyedül", de aztán mindig rájövök, hogy csak én csinálok nagy ügyet ebből a betegségből, és másnak abszolút semmi problémája nincs a különcködéssel meg úgy maga a diétával. Én meg minden nap szenvedek vele, legszívesebben a világ összes búzalisztes ételét magamba tömném, annyira hiányoznak a normális ételek, tényleg nagyon megszenvedem, még ennyi év elteltével is, miközben másnak meg sem kottyan a diéta. Van esetleg, akinek még ugyanúgy pszichésen, lelkileg problémát okoz a gluténmentes diéta és nehezen tartja be? Vagy túldramatizálom a dolgot?
2014. szept. 1. 23:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Apukám lisztérzékeny. Ő hosszú évekig nem tartotta, most eljutott orvoshoz, aki közölte, hogy márpedig figyelnie kéne rá, mert lehet, hogy most nincsen vele komolyabb baja, de hirtelen is bekövetkezhet a baj. Elég rosszul viseli, alig tud ellenálni a "rossz" ételeknek, főleg, hogy ő nagyon tésztás alapból. Úgy tűnik ő inkább kockáztat, mert nagyon kiborítja néha a dolog.
2014. szept. 1. 23:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Gondolj bele (meg vígasztaljon), hogy még mindig jobb lisztérzékenynek lenni, mint pl. diabéteszesnek
2014. szept. 1. 23:56
 3/6 A kérdező kommentje:

Na igen, ezt is tudom, de csomószor cukorbetegségre utaló tüneteim is vannak (de lehet csak bebeszélem magamnak, de nem vagyok tünetmentes, az biztos), és már nagyon félek attól is, hisz a lisztérzékenység arra is hajlamosít (főleg, hogy elég sokszor megszegem a diétát).

De azért jó látni, hogy nem csak én vagyok ilyen "kényes".

2014. szept. 2. 00:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én könnyem betudom tartani. Régebben se voltam nagy süteményes,kenyeret lehet gluténérzékenyeknek szánt lisztből sütni és gluténmentes tésztát is kapni.

2014. szept. 2. 00:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Én kifejezetten szerettem mindig a lisztes kajákat (szilvásgombóc, dödölle a kedvencem), nagy sütis is vagyok. Lassan 3 éve diétázok, minden elkészül gm-en, ráadásul csomó kaja semmivel nem rosszabb (férjem is azt eszi, pedig finnyás, meg 2 gyerekem is, szeretik.)

Mennyi idős vagy?

Sajnos a be nem tartott diéta cukorbetegséghez, pajzsmirigy gondokhoz, meddőséghez és rákhoz vezethet, akkor is, ha csak néha-néha szegi meg valaki!

2014. szept. 5. 14:52
 6/6 anonim válasza:
Engem ledöbbentett a diagnózis,hisz gyerekként már megvizsgáltak,s akkor negatív volt az eredmény. Felnőttként nehezebb átállni a megszokott ízekről,idő kellett, mire beleszoktam az új életbe. Nekem akkor sikerült elfogadni ezt az egészet, amikor egyszer arra eszméltem,hogy már este van,de még nem fájt aznap a hasam. Szeretek főzni,így saját ízlésemnek megfelelő dolgokat ehetek,és a sors úgy hozta,hogy a diagnózis előtt barátkoztam össze egy sorstárssal. Sokkal jobb így ,hogy támogatást kapok! :)
2015. jan. 2. 05:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!