Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért csinálja ezt a pszicholó...

Miért csinálja ezt a pszichológus? Miért nem adja fel?

Figyelt kérdés

Hetente mennem kell pszichológushoz. Én nem szoktam magamról beszélni, nem is szeretnék, ezt el mondtam neki is, hogy nincs szükségem segítségre.

Mondta, hogy semmi gond, ha nem szeretnék ne beszéljek, de ő akkor is itt lesz velem hetente 1 órát. Az első 2 alkalommal tényleg meg sem szólaltam, azt hittem ez majd idegesíteni fogja, de nem, tök nyugodt volt, ami meg engem idegesített.

Utána mondtam neki, hogy nem szeretnék magamról beszélni, mondta, hogy nem kell, akkor meséljek neki másról, amiről szeretnék, ha van kedvem beszélgetni. 1-2 dolgot mondtam, de nem sok mindent. Mondtam, hogy nyugodtan csinálja a dolgát, olvasson, stb, de rám figyel.

Azt mondta, hogy értékes, és különleges vagyok, de honnan tudja, amikor nem is ismer? Miért olyan fontos neki, hogy mi van velem? Nem az apám, nem kell, hogy fontos legyek.

Múltkor lehet kicsit bunkó voltam vele, de nem hiszem, hogy haragszik rám. Miért olyan türelmes? Én már rég elküldtem volna magamat, hogy ne jöjjek többet, mert nincs értelme, akkor ő miért nem adja fel már végre??

2014. aug. 15. 16:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem szemétkedik, nem adja fel és azért türelmes, mert tudod, ez a munkája...

Oltári nagy butaság, hogy a saját gyógyulásodat hátráltatod, hiszen OKA VAN annak, hogy nála kötöttél ki. Ha minden rendben lenne, nem küldtek volna oda.

Nem így viselkedik az, akinek nincs szüksége segítségre. Remélem, ezt te is érzed. Próbálj meg legalább egy kicsit úgy viselkedni, mint ahogy az a korodhoz illik és ne legyél ilyen elutasító és bunkó azzal, aki csak a javadat akarja. Lehet, hogy téged idegesít a viselkedése, de hidd el, nem az ő viselkedésével van a baj, hanem a tiéddel...

:)

2014. aug. 15. 17:58
 2/7 anonim válasza:
100%
Heti 1 óra és nem beszélsz... Én havonta járok néhány percet és akkor se mondhatom el igazán a problémáimat, pedig nagyon jó lenne valakinek kisírni magam aki tanácsot tudna adni vagy bármiféle lelki támogatást. Csak felírnak gyógyszert aztán szevasz. Ha panaszkodok a gyógyszer mellékhatásaira akkor is ugyan azt írja és úgy mintha velem lenne a baj. Abbahagytam a gyógyszer szedését és sokkal jobban lettem, majd 2 alkalommal később elmondtam neki, hogy nem szedem erre kiakadt meg elkezdte, hogy leveszi rólam a kezét... :D
2014. aug. 15. 18:45
 3/7 anonim válasza:
100%
#2 Lehet hogy a pszichológusodnak kellene szednie! A hentes k*rv*anyját!
2014. aug. 15. 21:13
 4/7 anonim ***** válasza:

Azért nem idegesíti magát, mert már nem kezdő a pályán, és gondolom már nem egyszer előfordult, hogy a páciens nem akart beszélni. Szerintem abban bízik, hogy majd megnyílsz egy pár óra hallgatás után, ha kedves. Az is jellemez téged, hogy mi érdekel, mi vesz körül, ill. ezzel is oldani akarja a "muszáj-érzést", ezért ajánlotta fel, hogy akkor beszélj másról.

Sose adja fel, neki az a dolga, hogy kedves legyen, már megtanulta, hogy miért érdemes.

2014. aug. 16. 11:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Miért csinálja ezt? Miért nem adja fel? Miért olyan türelmes? Jól megfizetik érte és közben nem kell a hülyeségeidet hallgatnia. Kiváló alany vagy a számára.
2014. aug. 17. 00:17
 6/7 anonim ***** válasza:

2: Én is így vagyok vele, de legalább akihez régen jártam pszichiáter, kicsit beszélgetett is velem (5 percet) és korrekt volt.

Fél karomat odaadnám azért, ha járhatnék hetente egy órát egy szakemberhez, hogy végre meggyógyuljak. Erre itt van a kérdező és nem szól hozzá. Behalok. :D

2014. aug. 17. 18:16
 7/7 A kérdező kommentje:

:D

Köszi amúgy a válaszokat! :D

2014. aug. 17. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!