Bebeszélem magamnak vagy ténylegesen szükségem van segítségre?
Figyelt kérdés
Mostanában rengetegszer érzem magam feleslegesnek,küszködök a közösségekben és esténként szorongás fog el ha másnap ember közé kell mennem és napközben ilyen okokkal a sírás is rám tör.Gondolkoztam hogy talán pszichológushoz kellene fordulnom.De senkinek nem tűnik nagy gondnak,szinte észre sem veszik vagy csak rám szólnak hogy ne nyavalyogjak.Lehet hogy csak én túlzom el és igazuk van?Hiszen még tinédzser vagyok és ez ilyen korban hajlamos ugyanakkor nem tartom ezt a viselkedést egészségesnek sem.Mit csináljak?(nem mondhatom hogy lehetetlenül rossz az életem,gyerekkori problémáim vannak de úgy hiszem mindenkinek akad)2014. júl. 28. 20:24
1/6 A kérdező kommentje:
*Sajnálom rossz témában adtam meg a kérdést és furcsálltam is hogy nem hoz fel választási lehetőséget még az előző kérdésemhez tartozik.
2014. júl. 28. 20:26
2/6 anonim válasza:
nemsoká suli, sztem beszélj az iskolapszichológussal.
3/6 anonim válasza:
Szerintem meg kellene beszéld ezt valakivel. Néha már az is segít. Tudom, hogy iskolapszichológushoz nem szívesen fordulnak, mert megbélyegződnek a közösségben. Pszichológus vagy mentálhigiénés szakember segíthet, de ők pénzbe kerülnek. Az állami ellátás túlterhelt, futószalagon folyik és kevés idő van egy paciensre. Esetleg ott a Kék Vonal, ingyenesen hívható.
4/6 A kérdező kommentje:
Itthon már próbáltam megbeszélni a dolgot,de ahogy írtam inkább rám szóltak hogy ne nyavalyogjak majd megszokom,viszont azt sem tudom igazából miként közöljem.Már volt hogy testvérem odajött megvigasztalni de nem tudtam hogy elmondani.Mit mondjak: Félek az emberektől?..kinevetne.
Sajnos a sulinkban nincs iskolapszichológus,így nem tudom hogyan kellene.
2014. júl. 29. 11:33
5/6 anonim válasza:
Szia!
Nem tudom hány éves vagy,velem tavaly volt hasonló helyzet(akkor voltam 17).Amit tanácsolni tudok,hogy foglald el magad.Akármivel,vagy akárkivel,csak csinálj valamit és ne a negatívumokra koncentrálj,mert akkor csak rosszabbul leszel.
Ha szeretnél beszélgetni,vagy bármi,nyugodtan írj.
6/6 A kérdező kommentje:
Hát remélem hamar túl leszek rajta,köszönöm a tanácsokat.
2014. júl. 30. 12:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!