Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy kell felnőni és elviselni...

Hogy kell felnőni és elviselni azt, hogy kitesznek otthonról?

Figyelt kérdés

Nem fér a fejembe, hogy az az élet rendje, hogy mindenki kirepül a fészekből... miből van pénz? ha 8 osztállyal esetleg találok munkát, kb havi 70.000 ft-ból hogy fogok gyűjteni? Mások hogy csinálják?

Nagyon szép az is a szülőktől, hogy amikor már megtehetik elkezdik mondani, hogy ingyenélő vagy, dolgozz, mintha 18 év az egy kötelező év lenne arra, hogy teljesen önállóak legyünk, kicsit másabb világ van most mint a 80-as években pl. ...

Hogy kell elviselni épp ésszel, hogy nem kellek itthon, ha nem csinálok valami értékelhetőt? Szerintem kicsit gyors ez az ütem, tegnap még gyerek voltam. Mindenki felnő és nem értem hogy csinálják...

17/L vagyok, iskolában lenne a helyem, de erősen aknés bőr és amiatti szorongás miatt csak 8 osztályos, tanulatlan senki lettem, valaki tud ötletet adni hogyan induljak el?

2014. júl. 20. 14:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Várj azon megdöbbentem amikor azt írtad, hogy aknés bőr miatt. Ez olyan nagy gond? Én 16L vagyok és ekcémás csúnyán a kézfejem ami nagyon látszik meg van hogy az egész testemen kijön, de nem értem miért lenne ez akadály? Nekem sem könnyű elfogadni, de nincs más választásom, ezzel együtt kell élni. Gimnáziumba járok, tanulok, nem hagyom hogy ez tönkretegye az életemet, egyébként ,meg a környezetemben senki nem szól meg szeretnek, elfogadnak. 8 osztállyal nehéz lesz, folytatni kellene a tanulást, ezt tanácsolom.
2014. júl. 20. 14:38
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot, de tanulni már nem kéne, mert abba pénzt kell fektetni, nem pénzt keresni belőle és az az én otthonomba nem jó.

Sajnálom, hogy ekcémás a bőröd, nekem is volt (az is :D) de nekem az arcom időnként olyan hogy fáááj tükörbe nézni és nem lehet lefesteni tűhetőre, ha guglizod, hogy : akné ... az én bőröm 2x olyan csúnya mint ott a legsúlyosabb, igazából ez a fő problémám, nem is hiszem, hogy tudnék dolgozni, de pénz kell valahonnan

2014. júl. 20. 14:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Pedig kénytelen vagy dolgozni, hacsak nem azt tervezed, hogy életed végéig a szüleid tartanak majd el... És ezt nem rossz indulatból mondom. Valaki sokkal rosszabb állapotban (az arcát vagy más testi elváltozást tekintve) is munkába áll. Ennél sokkal súlyosabb betegség kell ahhoz, hogy valaki otthon üljön...

Egyébként meg a 8 osztály ma már szinte sehova nem elég, esetleg gyári munkához. Mások többnyire tanulnak vagy valahogy eltengődnek 70 rugóból, meg segélyekből egy olcsó szálláson.

Egyébként meg munkaképes vagy, szóval a szüleid tök joggal várják el, hogy ha nem tanulsz, akkor legalább dolgozz. Persze nem kell azonnal elköltözni, de ha a szüleiddel is akarsz élni, akkor ha van munkád, be kell szállnod a háztartásba, meg a rezsibe, ez így fair.

2014. júl. 20. 15:35
 4/10 A kérdező kommentje:

Szüleim pff. megcsináltak, anyagit adták oszt kész, nem felháborodtam csak úgy írom, pénz kéne mert cigire meg piára telik, arra hogy itt lakjak már nem :) dehát szülők mindenek felett mert eltartanak.

Pont hogy vágom, h nem lakhatok otthon, de hogy kell elindulni? Márpedig nem fogok tanulni már, mert nincs aki fizesse, 12 éve feltváltva egyedül neveltek 2 gyereket, nem olyan egyszerű hogy menj iskolába, de mindegy úgyse kapok választ csak elítélést, itt meg főleg, nem is értem mit gondoltam

2014. júl. 20. 15:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, net az van, de kevesebbre is jön ki mint a tankönyv és neten szépen megtanultam angolul, míg iskolában nem :D
2014. júl. 20. 15:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Érettségit illik letenni. Addig nem nagy befektetés a történet. Sőt, még az OKJ-s dolgok se húzósak. Egyet támogat az állam, vagy munkanélkülis oktatás, ahol pénzt kapsz azért hogy kitanulj egy szakmát. Ha ezeket a kártyákat kijátszottad, akkor jöhet a minimálbéres, vagy kicsit felette fizető meló.
2014. júl. 20. 17:26
 7/10 anonim ***** válasza:

Hát ettől most nem leszel boldog, de ha valakinek, akkor nekem hihetsz.

Az egyetlen lehetőséged, hogy elmész estire és diákmunkát vállalsz (vagy valami gyárit, takarítást, hasonlót - de a diákmunka jobban fizet.) Vagy irtó nagy mázlid van, és találsz egy pasit, aki támogat, és gyakorlatilag ideiglenesen eltart, amíg tanulsz ésvagy munkát keresel.

Én 15 évesen mentem keresztül ezen, azóta voltam prosti, laktam mindenféle undorító fazonoknál, kórházakban, stbstb. Nem vagyok aknés, szép vagyok, bár most meghíztam, de mindez mit sem ér, ha tökéletesen É-LET-KÉP-TE-LEN vagyok.

Mások kérlek úgy csinálják, hogy otthon laknak, amíg MINIMUM egy érettségit nem szereznek. Anélkül önállóan ESÉLYED SINCS.

Nekem sincs. Ha most egyedül lennék, valószínűleg még mindig prostitúcióra kényszerülnék, vagy talán már meg is öltem volna magam. Mert magyarázhat a sok okos ember a saját lakásából 160 ezres fizetéssel, hogy csak az nem talál munkát, aki nem akar... Azért az megnézem, hogy ők hogyan tartanák fent magukat 70 ezres fizetésből, mikor a legolcsóbb albérlet is 40 ezer havonta rezsi nélkül! Szóval hiába okoskodnak, a helyzet teljesen reménytelen.

Én most, 19 évesen jutottam el oda, hogy ha párom nem hagy el addig (nem hiszem mondjuk), akkor augusztus végén beiratkozom egy esti suliba, hogy 3 év múlva legalább érettségim legyen. Addig meg megpróbálok diákmunkákat, mert rendes állás 8 általánossal NINCSEN. Jó, most egy call centerben dolgozom 47 ezerért, de onnan úgyis ki fognak rúgni, mert nem tudok értékesíteni.

Egy tanfolyam, amivel el tudnék helyezkedni és érdekel is, 1.800.000 ft. Egy 300 órás tanfolyam. Szerinted? :D

Szóval nem tudok ötletet adni, hogy indulj el, mert esélyed sincs elindulni. Felejtsd el. Csak baj lehet belőle. Maradj a seggeden, amíg nem pakolják ki a cuccaidat az ajtó elé.

2014. aug. 3. 09:19
 8/10 A kérdező kommentje:

Az esti suli ötlete a legjobb, sokan mondták már, az lenne a legjobb ha nappal dolgozni tudnék, este suliba, de aludni azt kell sajnos.

A prostitució az irtó veszélyes sok szempontból, szerencse, hogy én ronda vagyok mert ha nem lennék, biztos én is elgondolkodnék rajta

2014. aug. 4. 18:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha ronda vagy és még prostinak se tudnál menni, akkor mégis miből akarsz megélni, most őszintén? Főleg, hogy még az esti suli+munka lehetőség sem tetszik, mert nem alszol eleget.

Így hajléktalan leszel nemes egyszerűséggel. Mondjuk nem úgy tűnik, mintha érdekelne ez téged. :D

Érettségi nélkül nem fogsz többet keresni 70 ezer forintnál valami gyárban szalag mellett, vagy a mekiben. 70 ezer forint körülbelül az éhenhalás elkerülésére elég. Még ha lakótársakkal költözöl össze, az is kijön havi 30-40 ezerre, marad 30 ezer forintod havonta, amiből mondjuk enni éppen még tudsz, de nem fogsz tudni téli kabátot venni, ha mégis suliba akarsz menni, nem fogsz tudni tankönyvet venni, remélem nem dohányzol, mert arra nem lesz. Nem lesz pénzed internet- és telefonszámlákra, ha valami váratlan kiadásod lesz (ellopták, eltörik, stb), akkor cseszheted, mert arra se lesz. Bérletet felejtsd el, főleg diák jogviszony nélkül.

Komolyan ez az életcélod? Mikor emberek diplomával se boldogulnak?

Nekem inkább úgy tűnik, hogy ez valami késői kamaszlázadás...

Én 17 évesen elintéztem, hogy legyen iskolalátogatásim, és így diákként tudtam dolgozni egy multinál, amit szerettem is, és fizetett 90 ezret. Kapcsolatokkal sikerült megszereznem egy kis egyszobás házrészt baráti áron 30 ezerért, amiben nem volt mosógép és az ablaka a tyúkólra nézett, szóval folyton berepültek nyáron. És még kb. 60 ezer forintból sem maradt mindenre, amit ugye egy 17 éves lány szeretne, és családban valószínűleg meg is kap... Kaja, évszak szerint szükséges ruhák (semmi felesleges), internet- és mobilszámla, helyi és BKV bérlet, macskakaja, ennyi... Pedig 90 ezret kerestem, nem 60-70-et...

Ha olyan hülye vagy, hogy nem tanulsz más kárából csak a sajátodból, hát csináld... :D Meg fogod bánni.

2014. aug. 12. 09:26
 10/10 A kérdező kommentje:

Azt írtam, hogy nem tetszik az éjszakai suli ötlete? Nem. De úgyis ismerem magam és ha ledöglök akkor nem kelt fel a telefon, elkések, ki is lettem b*va (2 óra hossza elviselhetőre megcsinálni a fejem, ezt le kell vonni a napomból, gondolom ezzel egy hülye p*csának látszódok, pedig nekem ez az alap, míg másnak megvan a rendes bőre, mert nem csak pattanásos vagyok, hanem erősen aknés a bőröm, de mit vártam el hogy leírtam, alap dolog a rendes bőr így senki nem érti meg)

Késői kamaszlázadás? Persze mert egy lázadó kamasz arra gondol egész nap, hogy milyen munkája lesz, mi a f*t főzzön a Semmiből meg ilyenek... tartsd meg a személyeskedést meg a hülyézést magadnak, mert interneten fogalmad nem lehet arról ki milyen.

Nem magamat védem az utolsó mondattal, mert nyilván van defektem, de már elegem van a személyeskedő betűharcosokból minden oldalon más emberekkel szemben is.

2014. aug. 13. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!