Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Teljes mértékű agykárosodással...

Teljes mértékű agykárosodással kómában, van valakinek bármilyen tapasztalata?

Figyelt kérdés
Van esély arra hogy ekkora károsodással felébredjen a kómából bárki is? Igazából első sorban erre lennék kíváncsi, nyílván tisztába vagyok azzal, hogy a legjobb helyzet sem lenne tökéletes, csak igazából a reménykedés az mindenkiben ott van és ilyen helyzetben a kis jóval is megelégedne az ember! Ha esetleg bárkinek a családja, ismerősei körében volt ilyen "állapotban" lévő beteg, az kérem ossza meg a tapasztalatait mert sajnos nem hiszem hogy csak én vagyok ilyen helyzetben.

2014. júl. 4. 12:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Üdvözlöm. Sajnos nem túl biztatóak a kilátások. De ehhez konkrétabban is ismerni kellene a kórtörténetet.

Sérülés vagy fertőzés okozta? Mennyi ideje van kómában?

2014. júl. 4. 12:36
 2/7 A kérdező kommentje:

Üdvözlet!

Június 7.én, az az lassan egy hónapja fekszik kómában, kórházi figyelmetlenség miatt kellett újraéleszteni, sajnos az a 4perc kritikus idő letelte után tudták újra éleszteni, pontosat ők sem mondanak, de a kritikus időn jóval túl történt az újraélesztés, max 10perc. Az újraélesztést követő napon nyitott szemekkel feküdt, majd rá pár napra már pislogott, reflex mozdulatai nyílván vannak, a szervei visszanyerték működésüket( bár a szervek is sérültek) Gégemetszést csináltak neki, nyelési funkciója nincs, ásítani szokott,időközönként a teste rángatózik egyet( az oxigén hiány miatt) Beszélni szoktunk hozzá, néha mintha könny gyűlne a szemébe, két alkalommal mintha megmozdult volna a feje, és akkor semmi féle inger nem volt, de lehet ezt csak én képzeltem be, valamikor meg mintha kicsit kinyújtotta volna a kezét mintha próbálkozott volna, de lehet ez is valamiféle reflex mozdulat lehetett

2014. júl. 4. 12:59
 3/7 rcsbrcs válasza:
Mi egy hónapig küzdöttünk Anyukám életéért. Stroke után került kómába. Abban az egy hónapban végig reménykedtünk, és neki mindig csak a pozitívat mondtuk. Mindent megtettünk érte mi is, az orvosok is, egy hónap után mégis elment. Összeomlott a keringése, az újraélesztési kísérlet nem sikerült (bár sokáig küzdöttek érte, tudom, mert a váróban izgultam végig). Ha visszamehetnék az időben, ugyanúgy csinálnék mindent, ahogy most, hisz amíg él a beteg, addig a gyógyulására és a gyógyítására kell koncentrálni. Amikor bent voltam nála, sosem búcsúzkodtam, de mindig elmondtam neki, hogy mennyire szeretem. Végül is ez a legfontosabb. Többször volt olyan érzésem (voltak apró jelei), hogy velünk van, hall minket. A tanácsom, hogy maximálisan törekedjetek a gyógyulására, de azért készülj föl a tragédia bekövetkeztére is. Nem lélekben, hiszen az elvinné a reményeidet. Hanem a gyakorlatban. Legyen otthon fehér gyertya, legyen a ruhatáradban fekete ruha. (Vagy bármi ilyesmi, ami a Ti családotoknak fontos.) Gondold végig előre a teendőket, esetleg írj egy listát. És ha megvannak a legfontosabbak, tedd ezt félre, és koncentrálj a reményeidre és törekedj az orvosokkal való jó kapcsolatra, hogy a súlyos helyzet ellenére is a maximális ellátást adják a betegnek. És kérd a csodát a Jóistentől.
2014. júl. 5. 09:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy megosztottad velem a tapasztalatodat. Nekem is az édesanyámról van szó, ő 48éves és erős szervezet, reménykedik az egész család,hogy vissza jön hozzánk, és maximálisan,ahogy tudunk segítünk neki, törődünk vele,mellette vagyunk, egyelőre ez a legtöbb amit tudunk tenni érte!
2014. júl. 5. 10:06
 5/7 rcsbrcs válasza:
Nagyon szurkolok Nektek, Édesanyádnak szívből kívánom a gyógyulást! Nagyon fiatal még, remélem sikerül visszahozni.
2014. júl. 5. 20:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon kedves vagy! Én is bízom a legjobbakban!
2014. júl. 6. 19:22
 7/7 anonim válasza:
Mi lett végül anyukáddal?
aug. 30. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!