Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az anyám depresszós évek óta...

Az anyám depresszós évek óta és most el akarja venni az életét. Mit tegyek?!?!

Figyelt kérdés

Régóta nem volt jó a kapcsolatunk, de amiért nem eggyezek vele, az nem azt jelenti hogy utálom.

Az apámmal sem egyezik, mert apám mindig csak hallgat, nem ért meg semmit amit ő mond, pedig nagyon nyugodt ember és soha nem kiabál.

Az anyám már nagyon rég depressziós, nem akar élni. Konkrétan azt mondta hogy nem bírja ezt már és meg akar halni, mert úgy nekünk is jobb lesz. Azt akarja csinalni hogy menjen el egy műtétre és előtte olyasvalamit tegyen hogy ne ébredjen meg a műtét végén.

Próbáltam mondani neki, hogy nem jó ötlet, és hogy ne csinálja, de ő azt mondta hogy mar nem bbír engem és apámat.

Kérlek segítsetek, mit tegyek? Kérlek'

2014. jún. 26. 20:10
 1/10 anonim válasza:
Vidd el pszichológushoz.
2014. jún. 26. 20:20
 2/10 anonim ***** válasza:
Próbáld rávenni hogy menjetek el kettesben valahová a hétvégén,és üljetek le beszèlgetni!!! Mondd neki hogy neked is épp elég problémád van és okod hogy eldobd az életed de mivel Ő azt tanította hogy mindig maradj erős,ezért nem teszed!!! Próbáld meg rávezetni arra,hogy igenis egy anyának mindig erősnek kell maradni,hogy a gyermeke örökké felnézzen rá!!!! Sok sikert!!! Remélem segítettem! :) :(
2014. jún. 26. 20:21
 3/10 anonim ***** válasza:
A depressziót pszichiáternek kell kezelnie, házilag nem lehet megoldani. Vagy sikerül elvinni egy jó orvoshoz, mert esetleg ő is segíteni akar saját magán, és elfogadja a törődést, amit tulajdonképpen igényel, vagy reménytelen.
2014. jún. 26. 20:25
 4/10 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat. De sajnos nem lehet csak úgy elvinni psihiátriára. Mondam neki hogy ezt igenis kezlik és meg lehet gyógyúlni, de ő meg azt mondta hogy nem akar meggyógyúlni, meg akar halni. Nem lehet vele beszélni, és amúgy sem hallgat rám.

Most is a neten keresem a megoldasokat különféle oldalakon, én nem tudom mit csinálja, nekmem is egy nagyon nehéz időszakom van, komoly döntéseket kellene hozzak, és félek és nem tudom mit csináljak. Attól is félek hogy én is idejutok, depressziós leszek, hiszen már évek óta ezt látom. Ne haragudjatok ha sokat irtam, de kétségbe vagyok esve.

2014. jún. 26. 20:34
 5/10 A kérdező kommentje:
És kérlek most nézzétek el a helyesírási hibákat...
2014. jún. 26. 20:35
 6/10 anonim ***** válasza:
Ne az anyukád határozza meg a te döntéseidet, te éld a saját életedet, tőle függetlenül. Azt nem mondom, hogy nem vagy felelős az anyukádért, de csak egy határig. Olyan áron már nem, hogy a saját életedet tedd tönkre miatta.
2014. jún. 26. 20:39
 7/10 A kérdező kommentje:
De azt sem akarom hogy miattam hülyeséget csináljon. Hogy fogok én utána ép életet élni ha tudom hogy azért tette amit tett mert nem bírt engem és az apámat.
2014. jún. 26. 20:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem te tehetsz róla, ez egy betegség. Csak rontod a helyzetet, ha magadat vádolod. CSodákat nem tudsz tenni.
2014. jún. 26. 21:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Hasonlóan éreztem magam félévvel ezelőtt. Elmentem a körzeti orvoshoz, kiderült, hogy magas a vérnyomásom, de azt mondta ne szedjek vérnyomás-csökkentőt, hanem szedjem a Betaloc-ot és az Aspirin Protect-et.

Azóta is nyugodt vagyok és jókedvű, és látod, másokon akarok segíteni... mondd meg anyukádnak, hogy ismeretlenül is szeretem, és csodálom a kitartását.

2014. jún. 26. 23:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Ne mardosd magad emiatt!!

#2 válaszolóval egyet értek...beszélgess vele!!!!

2014. jún. 27. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!