Hogy menjek így nyaralni? (pánikbetegség, depresszió, szociális fóbia)
Anyukádnak igaza van a gyógyszerekkel kapcsolatban! Mérgek mind! Rászoksz lehet, hogy tünetmentes leszel, de a leszokás útjára lépve visszaeshetsz! (Nem mindenki, de az emberek egy bizonyos százaléka.
Inkább keress egy másik orvost! Vagy természetgyógyászt! (Nem valami kamu, humbukost, hanem igazit). Megtanít ellazulni, meditálni, imádkozni, megnyugodni, stb.
Az én bátyám is pánik beteg.A gyógyszereket szedve azoktól ellenállóbb lett a szervezete és folyton újjakat kellett szednie.Már nincs olyan gyógyszer ami jó lenne neki.Most nem gyógyszerezik és jobban van.De neki kiskora óta,úgyhogy nincs túl rajta és nem is lesz,csak otthon nyugodtabb.
Kicsit én is az lettem.A gyógyszerek eleinte hatottak,de aztán rosszabbúl lettem.Abba hagytam a gyógyszereket és jobban vagyok,úgy,hogy én véglegesen.
Én nem tudom,de a gyógyszerek nélkül jobb.
Ha többször vagy társaságban akkor jobban érezheted magad,de nem tudom. Pontosan mitől vannak ezek a problémáid?
Nekem a sok stressztől és,hoyg nem volt kivel megbeszélnem ezeket.A testvérem műtétei,barátok betegségei,barátaim halála stb. Ha beszéltem róla valakinek mindjárt lecsesztek és ezt nem akarták beismerni,belátni.Mindíg mindenki agresszív volt velem.
Én is most érettségiztem.A tesóm is az osztálytársam volt.A tanárok és az osztálytársaim nagyon megértőek voltak.Sokszor sírtam az iskolában,de csakazért sem mentem haza.Ezt nagyon jónak tartották és büszkék is rám,hogy csakazért is leküzdöttem.Nem vígasztaltak amikor sírtam mert mondtam,hogy nem kell.Még mindíg sokszor sírok este és reggelente úgy,hogy nem akarok.De azért már leküzdöttem.
A többit inkább privátban írom,mivel ezt nem értik mások.
Szia, nekem is megkeserítette az életem a szorongás korábban, remélem tudok pár tippet adni. Én is szorongó típus vagyok. Én sem hittem a gyógyszerekben korábban, így hosszú évekig szenvedtem. Aztán mégis rábeszélt egy pszichológusnő. És nekem nagyon bevált! Még csak nem is durva gyógyszer, Citalopram 20 mg. Igazából pánikbetegeknek szokták felírni, de nekem szorongásra jó. Kellemetlen pszichoszomatikus tünetek (gyakran kellett vécére járnom kis és nagy dolgok miatt, illetve rossz bélműködés) is sokkal enyhültek.
Szóval NE HALLGASS ANYUKÁDRA! Persze nem mondom hogy minden gyógyszer ártalmatlan, vannak durva gyógyszerek, amiktől pl. meg lehet hízni. Én nem híztam tőle. Anno adott a pszichodoki Frontint is amikor nagyon rossz passzban voltam, öngyilkosság veszélye állt fenn. Na az viszont nagyon nem jött be!! (Szexuális vágyat abnormálisan felfokozta) Azt mondta, ő azt szedi, amikor nyugtatóra van szüksége, és neki nincs ilyen hatása. Ezt csak azért írom le, hogy emberenként is változik, kire mi hat pozitívan, negatívan.
A Citalopram is tud durva lenni, ha öngyilkossági késztetései vannak az embernek, azt felerősítheti. Erre tudatosan oda kell figyelni. Hatása csak kb. 1 hónap után jelentkezik.
A másik, ami segített, a keresztény vallás. Már 16 éves koromtól igen érdekelt a téma, hogy milyen világképet válasszak, mi az élet értelme? Most duplája vagyok és sikerült választ találni. Igazán akkor értettem meg a kereszténységet, amikor a Zsoltárok könyvét olvastam (ez az Ószövetség egyik legértékesebb könyve). Nehézségekkel, megpróbáltatásokkal küzdőknek nagy segítséget ad! Megtudhatod belőle, hogy ha bajodban Istenhez fordulsz, akkor meg fog hallgatni. Ajánlom, hogy üsd fel valahol és kezdd olvasgatni. Ezzel a témával kapcsolatban szívesen válaszolok, ha kérdéseid – akár kétségeid -vannak, mert már sokat gondolkodtam róla. 180 fokkal változott meg az életem, amikor felismertem, VAN GONDVISELÉS, mégpedig azok számára, akik segítségül hívják Istent és megtérnek.
Még mindig szorongó alkat vagyok, de el tudom viselni. Meg kell barátkozni azzal, hogy egyszerűen érzékenyebb az idegrendszerem, mint az átlagé. Ha szorongok, nehézségem van, Istenre gondolok, hogy legyen jelen a nehéz pillanatban, el tudjam viselni.
Nekem tehát a keresztény hit és a gyógyszer segít(ett).
barátokkal mentél, hát ők nem tudnak kicsit kikupálni? :D
beszélgess velük sokat, mert nekem barátaim sincsenek a szociális fóbia miatt :SS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!