Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Általános életbölcsesség,...

Általános életbölcsesség, hogy hallgassunk a "legbelső hangra". De mi van akkor, ha ez a hang az súgja, hogy pusztítsunk?

Figyelt kérdés
Mi van, ha arra jöttem rá, hogy hiábavaló minden kísérlet a kiegyensúlyozott életre, mert legbelül cinikus és agresszív vagyok? Mi van, ha legbelül nem érdekelnek mások és végső soron magam sem, és már semmi mást nem akarok, mint felgyújtani a világot, és kiadjam magamból azt a szenvedést, amit én is érzek?
2014. jún. 23. 23:28
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Akkor bizony nagy baj van. Ne hallgass a "belső hangra", menj orvoshoz és kérj segítséget!
2014. jún. 23. 23:31
 2/8 Kálmán Réka14 ***** válasza:
49%
Szerintem ne orvoshoz menj, hanem családállításra, a hasonló esetekben valamelyik ős érzéseit sikerült átvenni, nem lennék meglepődve, ha valami háborús történet jelenne meg ott.
2014. jún. 23. 23:53
 3/8 A kérdező kommentje:
Utolsó: bocs, de nem hiszek ezoterikus dolgokban.
2014. jún. 24. 00:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A legbelsőbb hang pusztán a lelkiismeret. Ha nincs ilyened, akkor vagy nem tanították meg, hogy mi a jó, és mi a rossz, vagy érzelmileg nem fejlődtél ki teljesen. Rólad viszont egyiket sem lehet elmondani a leírás alapján; itt arról van szó, hogy nagyon frusztrált vagy. Ha pusztítani vágysz, bizonyára csak ezt a frusztrációt vágyod elpusztítani.
2014. jún. 24. 09:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Keress fel egy pszichoterapeutát, ő majd segít rajtad. Segítő terápiával nagyon jó eredményeket lehet elérni, gyógyszerek nélkül is. Szerintem is frusztrált vagy és nem gonosz :))
2014. jún. 24. 15:01
 6/8 anonim ***** válasza:

"Kálmán Réka14 nevű felhasználó válasza:

Szerintem ne orvoshoz menj, hanem családállításra,"

Ma már vagy tíz helyen olvastam ezt a "családállítást", de fogalmam sincs róla, mi lehet ez, és hogy illik a kérdéshez? Megtenné valaki hogy megírja nekem?

2014. jún. 24. 20:36
 7/8 A kérdező kommentje:

Utolsó: csatlakozom hozzád, én is már sokadjára látom, de szerintem ugyanaz a válaszoló írogatja. Talán most majd felvilágosít minket.

Utolsó előtti és őelőtti: köszönöm, jól esett, amiket írtatok. Én sem érzem magam eredendően "gonosznak", de már nagyon-nagyon régóta úgy érzem, hogy annyi düh van bennem, amit normális embernek nem is lenne szabad elbírnia, és hogy csak igazságtalan dolgok történnek velem. És azt, hogy hibát hibára halmozok, és elmúlik a fiatalságom, elszalasztom a legszebb éveimet, és nem válnak valóra a vágyaim...

Pl. mondok most valamit: amikor középiskolába kerültem, úgy érzem, rosszul választottam ki a baráti körömet. A mai napig tartom velük a kapcsolatot, jó fejek is, de egyikük viselkedését túlságosan lemásoltam, és olyan lettem mint ő, és túlságosan kritikussá, cinikussá váltam más emberekkel szemben. Ki is rekesztettük magunkat ezzel az osztályból, és mindenféle mondvacsinált indokokkal racionalizáltuk meg, hogy miért kell ennek így lennie. A történet iróniája az, hogy ez a srác kezdetben a legkevésbé sem fogadott el annak, aki vagyok, épp ellenkezőleg: gúnyolt. De pánikba estem, mert általános iskola tapasztalataimból okulva (ott rám szállt az osztály keménymagja) legnagyobb félelmem az volt, hogy egyedül maradok, s ezért úgy éreztem, muszáj hasonulnom valakihez. Görcsös voltam. De úgy érzem, ezzel nagy hibát követtem el, legalábbis nem így kellett volna csinálnom. Nem lett sok barátom, nem jártam el sok helyre, nem próbáltam ki magamat sok mindenben, pedig alapvetően egy pörgős, szervező-megoldó aktív ember vagyok (voltam valaha). De már egy jó ideje úgy érzem, hogy a világnak semmi szüksége nincs rám. Tudom, hogy magától a semmiből nem lesz semmi, de nem érzek egyszerűen erőt semmihez. Nem megy az önmegvalósítás.

Közben meg látom, hogy mások hogyan teljesítik ki magukat (és viszik el azokat a csajokat adott esetben, akiket én kinéztem). Ez meg elképesztően frusztrálttá tesz.

2014. jún. 24. 23:23
 8/8 anonim válasza:
Mi lenne, ha a halom sikertelenséget nem gyűlöletté, hanem motivációvá alakítanád át? Ha már ennyi minden frusztrál, nézd magad külső szemmel. Nem frusztrálna egy olyan alak, aki tudja mi a baja, és a megoldást is egyértelműen (alkotni, barátkozni, csajozni, véleményt alkotni, önmaga lenni, kiteljesedni, csinálni bármit), de mégsem csinálja, hanem a saját kínjában dagonyázik, mert úgy hiszi (!) ez a könnyebbik út (csakhogy ez jár a legtöbb fájdalommal), és még másokat is hajlandó lenne magával rántani! Undorító, jah bocs "frusztráló". Emeld hát fel a fájó üleped, dolgozz meg keményen minden morzsa eredményért/boldogságért, nyeld le szépen a rád eső szomorúságadagot, és hozz minél több ember életébe örömöt, még akkor is, ha azt nem mindig viszonozzák egészében. (Te elégedett leszel magaddal.) A boldogság nem jár ingyen, erősnek kell lenni, hogy elérd.
2014. jún. 25. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!