Ki lehet égni több hónapnyi folyamatos tanulástól?
Jogi egyetemen vagyok végzős hallgató, jelenleg a záróvizsga időszakom végén járok. Mivel a jogi karokon nem egy, hanem négy igen tartalmas vizsga keretében zajlik a végzés így nem sok idő jut a pihenésre, tanulni viszont annál többet kell.
Két vizsgámat sikeresen teljesítettem, azonban a harmadikon nem jártam sikerrel, de gondoltam a negyediket még megpróbálom hátha összejön, így őszre csak egy maradna. Azonban képtelen vagyok a tanulásra koncentrálni. Az első két vizsgámra készüléskor és az utóbbi öt évben sosem volt ilyen problémám, viszont most sokszor szó szerint fizikai fájdalmat érzek ha olvasom az anyagot. Nem tudok úgy odafigyelni mint pár héttel ezelőtt, ha elolvasok egy mondatot semmi sem marad meg belőle, háromszor kell újraolvasni, hogy valamit felfogjak pedig nem nehezebb az anyag mint az előzőek voltak. Próbáltam kialudni magam, de semmit sem ért, nem megy a koncentrálás és folyamatosan azt érzem, hogy fel akarok állni és mással foglalkozni. Ha így teszek és kicsit lazítok jön a bűntudat, hogy miért nem tanulok pedig lehet sikerülne a vizsga és ősszel nem kéne annyit tanulni. Nagyjából április eleje óta tanulok igen intentíven, azóta nem igen járok el itthonról barátokkal találkozni és a sportolást is hanyagolom amit korábban napi szinten űztem, csak hogy több időm legyen a tanulásra. Létezik olyan, hogy a huzamosabb, szünet nélküli tanulás következtében egyszerűen "eltelítődik" az ember agya és nem képes tovább koncentrálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!