Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki lehet égni több hónapnyi...

Ki lehet égni több hónapnyi folyamatos tanulástól?

Figyelt kérdés

Jogi egyetemen vagyok végzős hallgató, jelenleg a záróvizsga időszakom végén járok. Mivel a jogi karokon nem egy, hanem négy igen tartalmas vizsga keretében zajlik a végzés így nem sok idő jut a pihenésre, tanulni viszont annál többet kell.

Két vizsgámat sikeresen teljesítettem, azonban a harmadikon nem jártam sikerrel, de gondoltam a negyediket még megpróbálom hátha összejön, így őszre csak egy maradna. Azonban képtelen vagyok a tanulásra koncentrálni. Az első két vizsgámra készüléskor és az utóbbi öt évben sosem volt ilyen problémám, viszont most sokszor szó szerint fizikai fájdalmat érzek ha olvasom az anyagot. Nem tudok úgy odafigyelni mint pár héttel ezelőtt, ha elolvasok egy mondatot semmi sem marad meg belőle, háromszor kell újraolvasni, hogy valamit felfogjak pedig nem nehezebb az anyag mint az előzőek voltak. Próbáltam kialudni magam, de semmit sem ért, nem megy a koncentrálás és folyamatosan azt érzem, hogy fel akarok állni és mással foglalkozni. Ha így teszek és kicsit lazítok jön a bűntudat, hogy miért nem tanulok pedig lehet sikerülne a vizsga és ősszel nem kéne annyit tanulni. Nagyjából április eleje óta tanulok igen intentíven, azóta nem igen járok el itthonról barátokkal találkozni és a sportolást is hanyagolom amit korábban napi szinten űztem, csak hogy több időm legyen a tanulásra. Létezik olyan, hogy a huzamosabb, szünet nélküli tanulás következtében egyszerűen "eltelítődik" az ember agya és nem képes tovább koncentrálni?

2014. jún. 22. 00:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Ugyanezt éreztem, nyelvszakos tanárként végeztem most. 2 államvizsgát kell abszolválnunk, a tanári záróvizsgát már úgy tettem le, hogy úgy hullottak ki a fejemből az elolvasottak mint amikor szitával akarod felfogni a vizet. Abszolút normális és létező jelenségről van szó, egyszerűen megmakacsolja magát az agy és képtelen vagy tartósan rögzíteni az anyagot: ezt úgy szokás ábrázolni, hogy van az input, amikor elolvasod az anyagot és van az output, ahol kijön az információ. Annál hatékonyabb a tanulás, minél kisebb az infóveszteség. Kifáradt agynál ez romlik nyilván. Én is ezt éreztem, hogy szó szerint fizikailag fájok tanulás közben, fájt a hasam, a fejem, hányingerem volt, fájtak a végtagjaim. Ilyenkor már a kialvás sem segít, sem a sport, sem a kávé. Ki kell valahogy bekkelni :S Sok sikert azért :)
2014. jún. 22. 01:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és gratulálok a sikeres vizsgákhoz! :) Jó tudni, hogy nem nálam állt be valami ismeretlen állapot ami blokkol a tanulásban hanem másnál is létezik ez. A legrosszabb az egészben, hogy lenne még pár nap a vizsga előtt de a tanulás helyett görcsöléssel megy az idő és hihetetlenül bosszantó. Még próbálkozom hátha egy utolsó nekifutásra képes az agyam, aztán ha nem akkor remélem a július-augusztus elég lesz a regenerálódásra és ősszel újra képes leszek a tanulásra.
2014. jún. 22. 01:27
 3/4 anonim válasza:
Szerintem ki lehet égni, a pihenés hiányától legalább is.
2014. jún. 22. 14:49
 4/4 anonim válasza:
Szia en is most allamvizsgaztam a napokban gepeszmernoki kepzesen. Aprikis ota keszultem ra napi 12 orat tanultam vagy tobbet. En teljesen kikeszultem. Nem jartam se bulizni se focizni . En teljesen kisultem a vegere , etvagyam se volt fogytam is vagy 5 kgot. Amit talan tanacsolni tudok hogy orankent tarts 5 - 10perc szuneteket meny ki az udvara vagy valami es a tanulas is jobban megy utalog ugy is elfelejted a som tanulas faradalmait de azert a pihenesre mindig haggy idot hiaba sokat kell tanulni mert az agynak szuksege van ra. Sok sikert!
2014. jún. 22. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!